Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Death and Life of Bobby Z

Pátek, 21 prosinec, 2007 v 24:34. Autor ozzy666

Paul Walker, hlavní hrdina z obou dílů Rychle a zběsile, a Laurence Fishburne (Morpheus z Matrixu), se setkali v akční kriminálce Johna Herzfelda (15 minut s De Nirem a Rodenem). Film je poměrně dobře zahraný, má příhodný písničkový soundtrack, je v něm napětí i nečekané zvraty... jen by chvílemi nemusel být tak nereálný a nasládlý. A ty chvíle by nemusely být tak časté. Neustále totiž osciluje mezi solidním drsným dramatem a kung-fu s Chuckem Norrisem, což je trochu nemotorná kombinace.

Detektiv Tad Gruzsa (Fishburne) potřebuje vyměnit s mexickými drogovými mafiány svého zajatého parťáka za americkou drogovou spojku Bobbyho Z. Problém tkví v tom, že Bobby Z je mrtvý, a tudíž k výměně nepoužitelný. Naštěstí se ve vězení nachází zlobivý hipík jménem Tim Kearney, který je Bobbymu Z neuvěřitelně podobný. A protože o smrti Bobbyho Z ví zatím jen policie, rozhodnou se použít k výměně Tima. Pokud proběhne vše podle plánu, Tim získá svobodu.

Plán samozřejmě vezme za své, protože Gruzsa předávku schválně zvorá. V nastalém zmatku přeběhne Tim k Mexičanům a jako Bobby Z stráví nějaký čas na haciendě velkého bosse Dona Huertera (Joaquim de Almeida). Protože ví, že jeho pravá identita může být kdykoli prozrazena, jednoho dne z haciendy zdrhne. Proti jeho vůli se k němu přidá malý syn mexické krasavice a Bobbyho Z, který v něm vidí otce. Oba tak prchají nejen před Donem Huerterou, ale i před detektivem Gruzsou a jeho křivými úmysly. Naštěstí je Tim bývalý mariňák, takže neexistuje šlamastyka, z níž by je nedokázal vysekat...

Scénář není až tak zajímavý, jak by se mohlo zdát, a rozhodně nedosahuje kvalit toho nejlepšího z žánru. Spíš je lehce podprůměrný, v lepším případě průměrný. Celé je to jakoby levně přitažené za vlasy. Začátek je nadmíru slibný, ale kvalita postupně klesá, až nakonec spadne do nedůstojné přitroublosti. Medvědí službu dělá filmu malý spratek, jehož postava je příliš klišovitá. Klišovitý je jeho vztah s Timem, klišovité a otravné je jeho chování. Laurence Fishburne nemá se svou zápornou postavou problém a dokonce mu mimořádně svědčí. Škoda, že podrazácký psychoušský detektiv Gruzsa není na obrazovce častěji než spratek.

rok: 2007
režie: John Herzfeld (15 minut), hrají: Paul Walker (Rychle a zběsile 1, 2), Laurence Fishburne (Matrix, Cherry 2000), Joaquim de Almeida (Desperado)
imdb: www.imdb.com/title/tt0473188/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze