Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Monster Island

Úterý, 22 leden, 2008 v 23:00. Autor ozzy666

Teenagerská vyvražďovačka nemusí být špatná – pokud dojde k vyvraždění dostatečně rychle, a děj se pak stočí k něčemu smysluplnějšímu. Pokusí-li se tvůrci navíc odkázat na klasiku žánru a neudělají to samoúčelně, budu poslední, kdo by jim to vyčítal. Ovšem natočit hororovou sci-fi komedii není kupodivu triviální záležitost. Zvlášť, když do ní zasadíte otravné postavy, které tvrdošíjně odmítají zemřít.

Monster Island je vizuálně sympatický a i docela hezký. Takový retro. Problém je v nablblém ději a nedostatku aspoň trochu snesitelných charakterů. Samozřejmě je to čistě můj názor, ale osobně jsem měl neodolatelnou chuť je za každou hloupou větu zfackovat. Vzhledem k tomu, že se jedná o komedii, dá se myslím tento fakt klasifikovat jako nedostatek. Humor je bohužel dost upocený, zvlášť když jej předvádí banda nudných ksichtů, jako zde. Děj neexistuje, má to být hlavně hodně legrační.

Teenager Josh jede se svou sestrou a dvěma neustále vtipkujícími kamarády na megapárty MTV, na níž má vystoupit Carmen Electra. Akce se koná na tropickém ostrově, takže v případě nečekaného masakru nebude kam uniknout. K tomu dojde poté, co jakési obří létající monstrum podobné vose zaútočí na dav fanoušků a unese Carmen Electru do svého hnízda uprostřed džungle. Všichni spatřují záchranu v útěku, jen Josh a jeho parta pocítí zodpovědnost za tak krásnou a milou lidskou bytost, že se ji vypraví vysvobodit. Než se jim to podaří, musejí ujít hezký kus cesty a odrážet útoky obřího hmyzu. Na své misi narazí na opuštěnou vojenskou základnu, kde najdou šíleného vědce s jeho tragickým příběhem o jaderných testech a polízanici, která z toho vzešla.

Těch několik minut na základně je relativní oživení, díky Adamu Westovi (seriálový Batman z 60. let) v roli vědce. Jinak děj existuje skutečně jen ve zmatených náznacích, a dokonce i akčních scén je pomálu – tím méně těch zábavných. Není pochyb, že se tvůrci snažili o legračně špatný a pokleslý film, ale jak to tak chodí, vyšel jim z toho pouze film špatný a nudný.

rok: 2004
režie: Jack Perez, hrají: Carmen Electra (Starsky a Hutch), Daniel Letterle, Mary Elizabeth Winstead (seriál Wolf Lake), Adam West (seriálový Batman z 60. let)
imdb: www.imdb.com/title/tt0382856/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze