Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Laserhawk

Čtvrtek, 24 leden, 2008 v 19:19. Autor ozzy666

Na naši planetě přistanou zlí mimozemšťané a „zasejí“ zde lidské pokolení, aby ho, až se za 250 milionů let dostatečně rozroste, mohli přijet „sklidit“. V tom se jim pokusí zabránit tři hodní mimozemšťané. I když ti zlí jejich kosmickou loď nakonec sestřelí, z trosek havarovaného stroje vyletí tři optimistická světýlka, a ta se – jak se dozvíme mnohem později – vtělí do tří nic netušících pozemšťanů. Zní to možná trochu divoce, ale taková je expozice sci-fi Laserhawk.

Příběh, který následuje, by nemusel být až tak šílený. Potenciálně je zábavný i dobrodružný. Bohužel nedokáže prorazit silný nános nudy, která ho nemilosrdně obklopuje. Nejslabším článkem jsou postavy. Vedou obligátní tlachy, a jejich nadprůměrnou otravnost neumenší ani fakt, že byl do jedné z nich obsazen Mark Hamil (Star Wars), tím méně pak Jason James Richter (Zachraňte Willyho!).

Průměrný nezajímavý kluk Zach (Richter) chce zaujmout školní krasavici, a tak si doma v garáži vyrobí falešné UFO a natočí ho na video. Když jeho záběry odvysílá místní televize, stane se na chvíli středem pozornosti, ale brzy se provalí, že si událost vymyslel a všichni jím opovrhují. Jednoho smutného dne, kdy se v bufetu užírá truchlivou samotou, se seznámí s nevšední dívkou Carou, která je na tom podobně. Navíc je velmi sečtělá a upozorní ho na podezřelou podobnost jeho modelu UFO s kosmickou lodí z jistého komiksu. Mezitím napadnou městečko skuteční ufoni a zeleným paprskem unášejí jeho obyvatele k dalšímu zpracování. Vyváznou jen Zach a Cara. Pod vlivem těchto událostí si oba vybaví svůj téměř zapomenutý sen o UFO, který měli v dětství, a i to, že každý z nich má doma kus jakéhosi záhadného medailonu. Třetí kus ovšem chybí. Vypraví se tedy za autorem komiksu, od něhož se dozvědí, že třetí díl medailonu skutečně vlastní on, ale že původně patřil jeho kamarádovi Bobovi (Hamil), s nímž na komiksu pracoval. Bob je momentálně v blázinci, protože o sobě začal tvrdit, že je mimozemšťan. Aby naši hrdinové dokázali zastavit invazi z vesmíru, budou potřebovat svojí kosmickou loď Laserhawk. Ta je však přísně střežená v tajném vojenském sektoru a cesta k ní nebude lehká...

Škoda, že režisér nevěnuje víc pozornosti příběhu, a místo něj dává vyniknout mělkým a debilním postavám. Zbytečně se podbízí, aby je udělal líbivé, ačkoli mezi nimi neexistuje ani špetka chemie. Ostatně samotná režie Jeana Pellerina, zvyklého točit především videa pro rockovou kapelu Skid Row, je nevýrazná, a hudba, která by tomu celému měla dát nějaké grády, vlastně téměř vůbec neexistuje.

rok: 1997
režie: Jean Pellerin, hrají: Jason James Richter (Zachraňte Willyho!), Hamil (Star Wars), Mellisa Galianos, Gordon Currie (seriál Code Name: Eternity)
imdb: www.imdb.com/title/tt0127640/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze