Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Nick Fury, zvláštní agent (Nick Fury: Agent of S.H.I.E.L.D.)

Středa, 06 únor, 2008 v 20:50. Autor ozzy666

Komiksové nakladatelství Marvel bylo vždy aktivní v licencování svých hrdinů televizním a filmovým společnostem. Přeskočme notoricky známého Spider-mana nebo X-meny, a připomeňme si třeba méně proslulou verzi Captain America (1990) od Rogera Cormana, nikdy neuvedenou (!) The Fantastic Four (1994) od téhož, Man-Thing (2005), The Punisher (1989) s Dolphem Lundgrenem (opět od Cormana) nebo sérii Blade (2006). Málo se ví, že měl vzniknout televizní seriál podle komiksu Nick Fury, Agent of S.H.I.E.L.D. s Davidem Hasselhoffem v titulní roli, leč pilotní díl neuspěl a z dalšího natáčení tedy sešlo.

Starému zkušenému Hasselhoffovi ve filmu sekundují mladí a nadprůměrně otřesní herci. Ačkoli sám není žádný národní umělec, je mezi ním a zbytkem osazenstva tak markantní rozdíl, že do jejich mrzké společnosti vůbec nezapadá. Opravdovou pakárnovou lahůdkou jsou Lisa Rinnová (Melrose Place) a Sandra Hessová (Pensacola: Křídla slávy), abych jmenoval aspoň ty nejdůležitější. Jediná chemie, která probíhá mezi postavami na obrazovce a která by stála za řeč, se odehrává v silikonových rtech Lisy Rinnové.

Scénář napsal David S. Goyer (Blade, Batman začíná): Agent Nick Fury je povolán zpět do aktivní služby, aby zastavil Andreu Von Strucker alias Viper, mocichtivou dceru svého odvěkého rivala, šíleného vůdce zločinecké organizace Hydra, barona Wolfganga Von Struckera. Ta, pokud nebudou splněny její podmínky a nedostane peníze, chce na Manhattanu vypustit smrtící virus. Nick Fury si musí obzvlášť pospíšit, protože je nakažen otráveným polibkem zákeřné zmije a potřebuje její krev na výrobu protijedu.

Nick Fury, zvláštní agent je sice značně pitomý, ale není na to konto moc zábavný. Na komiksovou adaptaci není ani dost cool. Hasselhoff sice občas hláškuje, bohužel v tak nicotné atmosféře jeho věty příliš nevyznějí. Herecké výkony mají být úmyslně teatrální a komiksově přehnané (typicky Viper), ale protože na to herci nemají, nejsou ani legrační, ani zábavní, jen nechtěně směšní. Na TV produkci má film relativně hezké efekty a výprava nevypadá – navzdory zřejmě nevelkému rozpočtu – úplně nuzně.

rok: 1998
režie: Rod Hardy, hrají: David Hasselhoff (Starcrash, seriály Pobřežní hlídka, Knight Rider), Lisa Rinnová (Melrose Place), Sandra Hessová (Pensacola: Křídla slávy)
imdb: www.imdb.com/title/tt0119781/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze