Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Na pokraji smrti 2 (Half Past Dead 2)

Úterý, 19 únor, 2008 v 14:35. Autor ozzy666

Na pokraji smrti 2 je pokračování stejnojmenné seagalovky z roku 2002, uváděné nikoli na DVD, jak bývá v dnešní době u Stevena zvykem, ale v kinech! Druhý díl je už bez Seagala, a vyšel rovnou na DVD. Přesto si zachoval docela solidní rozpočet, resp. není na něm příliš vidět, že byl levný. Do hlavní role obsadila Sony Home Entertainment známého wrestlera Billa Goldberga (sice není takový božan, jako Rock, ale skoro), přičemž mu vydatně sekunduje – a dá se říct, že většinu filmu táhne – raper Korupt.

Ústřední dvojice, která by měla pro svou šablonovitost člověka spíš iritovat, kupodivu dobře funguje. Ukecaný a místy překvapivě vtipný hubeňour Korupt vyrovnává totální mlčenlivost a kmennou tvář tuhého wrestlera. Vesměs se ve filmu pohybují buď přiměřeně dobří herci nebo aspoň cool herci, jako Goldberg. Případně dokonalé typy potetovaných hispánských gangsterů, jejichž pravým ztělesněním je Robert LaSardo. A nezapomeňme ani na kvalitní děvy – ať už dobře vypadají, nebo jsou dobře vyvinuté.

Hubeňoura Korupta přeloží za drzost z měkčí věznice A do drsnější věznice B. Tam je zrovna na spadnutí válka gangů. Hubeňour je však sólista a nepřidá se k žádné ze znepřátelených stran. Stejně jako vazoun Goldberg. Jednoho dne zabije kápo mexického gangu Cortez šéfa černého gangu Angela, a vyvolá ve věznici nepokoje, aby se to zamaskovalo. Nový šéf černého gangu si myslí, že Angela zabil Goldberg a využívá trvajícího zmatku, aby se Goldbergovi pomstil. Mezitím se správa věznice snaží povstání potlačit a objekt zablokuje. Tak jsou za mřížemi nechtěně lapeny i Goldbergova mladá dcera Ellie a Koruptova bitch Cherise, které zde byly na návštěvě. Cortez chce využít nepřehledné situace k útěku a bere si obě dívky jako rukojmí. V tom se mu však snaží zabránit naše nesourodá dvojice. Během série rvaček s gangstery, neustálého hádání se a pobíhání po chodbách vypluje na povrch, že je Goldberg nevinný a že se Korupt nechal přeložit do věznice B jen proto, aby uskutečnil svůj vychytralý plán...

I když Na pokraji smrti 2 nemá takový švih, jako první liga a občas jsou situace repetitivní, je chvílemi docela napínavý a v mezích možností nepředvídatelný. Jak už jsem řekl, hlavní dvojice funguje kupodivu lépe, než by se dalo čekat, a především Bill Goldberg zde dokazuje, že jako akční hrdina nenáročné DVD produkce, by ještě nemusel říct své poslední slovo.

rok: 2007
režie: Art Camacho, hrají: Bill Goldberg, Korupt, Angell Conwellová, Robert Madrid, Alona Talová, Robert LaSardo (seriál General Hospital)
imdb: www.imdb.com/title/tt0871867/
hodnocení: 1 pakár z 5

Rubrika Recenze