Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Akira Live

Pátek, 29 únor, 2008 v 15:09. Autor ozzy666

Leonardo DiCaprio bude ve spolupráci s Warner Bros produkovat hranou adaptaci mangy/anime Akira. Předlohu, možná jako jedinou, znají i ti, kteří se o typicky japonský styl kreslených postaviček s velkýma očima a malými nosíky příliš nezajímají. Bude se patrně jednat o dva filmy pod vedením irského režiséra Ruairi Robinsona, jehož zkušenosti se zatím omezují pouze na krátký film (ačkoli za svou 3minutovou animovanou sci-fi legrácku Fifty Percent Grey, byl nominován na Oscara).

Původní snímek Akira je z roku 1988, jeho děj se odehrává v postapokalyptickém Novém Tokyu roku 2019, a pojednává – celkem klasicky – o teenagerech se zvláštními schopnostmi, mutantech a úchylných vládních experimentech, vedoucích k nové apokalypse (ale dost možná, že to každému dává zcela jiný smysl).

Původně na Akiře už nějaký čas pracovali producenti Jon Peters a Basil Iwanyk, a postupně se na ní vystřídali režiséři Stephen Norrington (Blade) a Pitof (Catwoman). Nyní se zdá, že s Robinsonem na palubě, by premiéra v roce 2009 nemusela být nereálná.


Rubrika Videa, Zajímavosti