Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Nightmare City 2035

Středa, 19 březen, 2008 v 21:34. Autor ozzy666

Motto: Kam nás v budoucnu zavede honba za co nejnižšími náklady? Film Nightmare City 2035 se může pochlubit jedním smutným faktem: vyrobil jej kompletně bulharský štáb, ve spojení s americkým režisérem a několika anglicky hovořícími herci. Právě režisér Terence H. Winkless je paradoxně nejsmutnější postavou celé tragédie. V minulosti už si na vrub připsal 25 epizod seriálu Mighty Morphin Power Rangers nebo třetí remake staré Cormanovky Not of this Earth.

V relativně blízké budoucnosti, v roce 2035, má lidská populace povinně implantovaný čip. Přináší to spoustu výhod a řada věcí je jednodušší. Největší prospěch z toho však má vláda. Může lidi snadno ovládat a v krajním případě zařídit, aby nezlobili. Dokonce jim dokáže do mozku vpravit iluzi, že je svět kolem nich lepší než ve skutečnosti, že si žijou blahobytně a že nežerou humus a nepijí splašky. Trochu něco jako Matrix. Existuje však hnutí odporu, jehož cílem je otevřít lidem oči a sabotovat vládní „čipovou totalitu“. Proto se vůdkyně vzbouřenců Kyla pokusí deaktivovat čip policisty Alexe, a přivést ho do jejich řad. Společně by pak mohli vpravit do centrálního řídicího systému virus a masám tak sundat růžové brýle z očí.

Film je sice (téměř po všech stránkách) mizerný, ale najdeme v něm poměrně dost vcelku hezkých bulharských digitálních triků (ne, nesrovnávám je s ILM). Ty se střídají s méně atraktivními záběry levnějších lokací – typicky polorozbořené opuštěné fabriky, která je u štábů natáčejících v Bulharsku zvlášť oblíbená. Do toho všeho se vtírá nervydrásající hudba.

Přestože má Nightmare City 2035 dobrý spád, nestačí to. Je příliš špatný, dokonce tak, že ani není nechtěně legrační. Námět – ač obligátní – je vcelku nosný, bohužel řeknu-li o realizaci, že těžce pokulhává, bude to znít jako eufemismus. Pozitivem je obsazení Alexis Thorpeové, na kterou se přinejmenším dobře dívá (jako na krasavici, ne herečku), což může odvrátit divákovu pozornost od toho nejhoršího.

rok: 2007
režie: Terence H. Winkless (seriál Mighty Morphin Power Rangers, Not of this Earth), hrají: Maxwell Caulfield (Elektrické sny), Alexis Thorpe (seriál Tak jde čas)
imdb: www.imdb.com/title/tt0910868/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze