Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Zone Troopers

Čtvrtek, 13 březen, 2008 v 20:52. Autor ozzy666

Válečné sci-fi Zone Troopers je opět jedním z počinů producenta Charlese Banda a jeho již neexistujícího labelu Empire Pictures. Do režisérského křesla tentokrát usedl Danny Bilson, jenž spolu s Paulem De Meem vytvořili scénáristickou dvojici nejen tohoto veselého snímečku, ale i dalších neméně vydařených kousků Bandovy tvůrčí líhně. Např. Trancers, Areny nebo Eliminators, abych jmenoval aspoň ty, jejichž recenze vyšly na Pakárnách.

V hlavní roli se představí Tim Thomerson, hrdina výše zmíněné série filmů Trancers, o „chandlerovsky“ drsném detektivovi z budoucnosti. A stejně tak, jak dokonale přehrává drsného policajta, tak i ztvárňuje drsného seržanta Zone Trooperů. Přesně, jak si to charakter a nálada filmu vyžadují. Úmyslně komické jsou rovněž masky, kostýmy a zvláštní „efekty“, ačkoli nevylučuji, že účel světil prostředky.

Zuří II. světová válka a americkou jednotku bojující v Itálii rozpráší Němci. Pár vojáků pod vedením serži se však zachrání, a chtěli by z německém týlu zpátky ke své divizi. Přesouvají se opatrně lesem, aby nevzbudili pozornost, ale bloudí, protože kompas si dělá, co chce, a z vysílačky se ozývají zvláštní zvuky. Není proto divu, že nečekaně narazí na nepřátelský tábor. A ten tam nestojí pronic zanic, opodál totiž havarovala mimozemská kosmická loď. Serža vydá rozkaz loď prozkoumat, ale je zajat, a spolu s ním i jediný přeživší mimozemšťan s muší hlavou a ve stříbrných holínkách. Našětstí se jim podaří uprchnout a setkat se s dalšími mimozemšťany, kteří přiletěli tomu havarovanému na pomoc. A jelikož se s ním vojáci mezitím spřátelili, pomohou jim zmasakrovat Němce paprskomety.

Film vypadá velice nadšenecky. I herci, co v něm hrají, působí nadšeně a pohodově. Třeba jim Band míchá něco do pití, nevím, každopádně je radost je sledovat. Zone Troopers se nedají v žádném ohledu srovnávat s žánrově sice podobným, ale nesrovnatelně dementnějším Doomtrooperem. Bohužel Bandovi filmy nejsou stavěny na dlouhé tratě, a jejich vadou je, že brzy ztrácejí směr a rychlost. Ani děj nemá právě strhující vyústění, takže ke konci už možná bude mnohý divák trochu klimbat.

rok: 1986
režie: Danny Bilson, hrají: Tim Thomerson (Trancers, Cherry 2000, Nemesis, Kdo je Harry Crumb?)
imdb: www.imdb.com/title/tt0092298/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze