Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

CIA II: Target Alexa

Pondělí, 17 březen, 2008 v 20:08. Autor ozzy666

Dnes recenzovaný film CIA II: Target Alexa je pokračováním akčního béčka CIA Code Name: Alexa. Stejně jako v prvním dílu, i zde hraje hlavní roli Lorenzo Lamas, přičemž mu v titulní úloze vydatně sekunduje jeho kolegyně ze seriálu Odpadlík, Kathleen Kinmontová. V menší roli se objeví i Brandscombe Richmond z téhož. Dále je třeba zmínit, že se jedná o Lamasův režijní debut, kterýžto fakt mnohé napoví o úrovni výsledného produktu.

Americká armáda má senzační zařízení pro vysoce přesné navádění nukleárních raket a Lamas, agent CIA s charakteristickým ohonem, má dohlédnout na jeho transport. Než však stačí opustit bránu základny, přepadne je zloduch Straker a zařízení jim ukradne. Až později se dozví, že mu není k ničemu, protože k jeho aktivaci potřebuje speciální čip. Mezitím Lamasova bývalá láska Alexa vystřílí obchod se dvěma ozbrojenými lupiči. Protože nemá svědky, kteří by potvrdili, že to bylo v sebeobraně, hrozí jí léta těžkého žaláře. Aby se tak nestalo, má jediné východisko, přijmout nabídku ke spolupráci s CIA. Otec jejího dítěte, kšeftař Franz Kluge (John Savage), totiž ukradl zmíněný aktivační čip a chystá se ho střelit Strakerovi. K obchodu nesmí dojít, neboť Straker by obratem prodal funkční zařízení pro navádění jaderných raket nějakému diktátorovi, podporujícímu světový terorismus.

Děj je vyprávěn prostřednictvím přestřelek a mlátiček: Někdo někam vždy přijde a všechny postřílí nebo zmlátí, pak přijde někdo jiný někam jinam... atd., atd. Když už to začne být opravdu hodně šílené, jedna z postav poznamená: It’s fucking ridiculous. A má recht, sám bych to nevystihl lépe. V jedné scéně si Lamas nezadá s MacGyverem, když si asi během minuty na koleně sestaví rogalo a zkušeně uletí svým motorizovaným pronásledovatelům. Pravda, nesestaví ho ze tří ramínek na šaty a jednoho prostěradla, ale stejně... Pobavilo mě i kung-fu, které předvádí Kathleen Kinmontová. Sice jsem v oboru naprostý laik, ale její pohyby se dají snadno přirovnat k bojovému zápolení polonahých krasavic z cormanovek, zvyklých spíš na naleštěnou barovou tyč.

CIA II je určitě horší než jakýkoli díl Odpadlíka. Ten je sice sám osobě dost hrozný, ale aspoň má pouhých 45 minut. Film připomíná pakárny z 80. let. Je to však jen jakýsi odvar, uklohněný dávno po záruční lhůtě všech ingrediencí. Nemá příliš nápadité provedení a je stejně tuctový, jako tuna jemu podobných. Nicméně si umím představit, že Lamas mohl natočit daleko větší odpad, a tak otrlejší povahy mohou jeho magnum opus bez problémů odkoukat, a snad se i mírně pobavit jeho jednoduchostí a prostotou.

rok: 1994
režie: Lorenzo Lamas, hrají: Lorenzo Lamas (Alien 3000 AKA Unseen Evil 2), Kathleen Kinmontová, John Savage (seriál Carnivále, Lovec jelenů), Brandscombe Richmond
imdb: www.imdb.com/title/tt0109360/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze