Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Sworn to Justice

Pondělí, 14 duben, 2008 v 20:39. Autor ozzy666

Cynthia Rothrocková je do filmů obsazována proto, že umí karate. Ovšem Sworn to Justice je spíš thriller než předváděčka bojového umění a Rothrocková je v něm prezentována víc jako krasavice než jako sportovkyně. A jelikož silikonové implantáty dokážou dělat divy, je nepopiratelným faktem, že se jí v této úloze – navzdory věku – daří (v době natáčení jí bylo 40).

I když se zde asi třikrát objeví ve spodním prádle (i bez), najde si samozřejmě také chvilku na to, aby zfackovala pár těch nejvlezlejších padouchů nohou. Vedle toho dojde i na vtipnou scénu, zahrnující tři otrapy a eklhaft pánské spoďáry, jejíž choreografie si v mnohém nezadá s kousky Jackie Chana. Vedle Rothrockové se z trochu známějších tváří ve filmu objeví Brad Dourif (Pán prstenů), Mako (Barbar Conan) v roli čínské verze Raye Charlese a Kurt McKinney z prvního Karate Tigera.

Rothrocková zde hraje psycholožku, jejíž sestru s dítětem zabijí neznámí nájemní vrazi. Policie se k činu příliš nemá a řešení případu je v nedohlednu. Cynthia se tedy rozhodně pátrat na vlastní pěst, najít padouchy a zajistit průchod spravedlnosti. Hledání by nemělo být obtížné, neboť má dar dotknout se doličného předmětu a vnitřním zrakem vidět, co se stalo, jak se to stalo a jací hajzlové to udělali. Kromě toho umí karate, takže si dokáže poradit i v nepřehledné situaci. Na cestě za spravedlností navíc potká fešáckého právníka, co taky umí karate, takže si ihned padnou do oka a vznikne mezi nimi víc než pouhé přátelství. Teď však není čas na románky, protože je třeba odhalit hlavního orchestrátora, který za oběma vraždami stojí, a to už je trochu komplikovanější.

Sworn to Justice je takové zamilované, ale hlavně je značně nemastné neslané. S výjimkou zmíněné spoďárové scény, a potom chlápka se startovacími kabely, to není ani potrhlé, ani úmyslně přehnané. Prostě normální levný thriller se špetkou nezbytného karate. Nebýt zmíněných tří odhalovacích scén, neexistoval by vlastně pádný důvod, proč film sledovat.

rok: 1997
režie: Paul Maslak, hrají: Cynthia Rothrocková (Tiger Claws II, Karate Tiger 2), Kurt Mc Kinney (Karate Tiger), Tony Lo Bianco, Brad Dourif (Smrtící stroj, Duna, Dětská hra, Pán prstenů), Maco (Barbar Conan)
imdb: www.imdb.com/title/tt0117803/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze