Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Anděl strážný (Guardian Angel)

Pondělí, 02 červen, 2008 v 22:41. Autor ozzy666

Anděl strážný (AKA Mimo zákon) je opět jedním z mnoha téměř totožných akčních snímků s Cynthií Rothrockovou, v nichž hrají hlavní roli její rychlé nohy a hbité ruce. Je příjemně jednoduchý (možná až moc) a prakticky vůbec o nic v něm nejde. Příběh je čistě formálně předstírán, ale ve skutečnosti chybí. Režisér Richard W. Munchkin (Umění lovu) se mohl opřít jen o základní kostru, kterou mu opilý scénárista Jacobsen Hart (CyberTracker) načrtl v hospodě na tácek od piva.

Děj sestává jen z toho, že někdo do někoho kope nebo střílí, pak se na chvíli role vymění, a jede se nanovo. Ano, chápu, že právě o to v béčkových filmech jde, ale Anděl strážný v tomto směru překračuje běžné hranice žánru. Nepochybuji, že se zúčastnění při natáčení dobře bavili. Všichni jsou tak uvolnění, jak jen jim to jejich tzv. herecké schopnosti dovolily.

Žena zločinu Nina zastřelí ze zlomyslnosti policajta – snoubence policistky Rothrockové. Nesnáší totiž muže, protože má trauma z dětství, kdy jí otec týral a zneužíval. Zabije s gustem každého, kdo nosí kalhoty a kdo se jí protiví. Za vraždu se díky Rothrockové dostane do ženské věznice, ale záhy z ní prchne (v zájmu urychlení není vysvětleno, jak se dostala ze zamčené cely). A jako další mužskou oběť si vybere bohatého žoviálního vtipálka Hobbse. Rothrocková mezitím odejde od policie, protože jí nadřízení nedovolili vražedkyni pořádně ztrestat, a nechá se Hobbsem najmout jako jeho bodyguard. Později se přes různé škádlení a pošťuchování se svým lehkomyslným zaměstnavatelem sblíží a Nině naloží to, o co přišla v ženské věznici ve sprše...

Anděl strážný je příjemně pokleslý a svým způsobem docela vtipný, protože nikdo nezastírá, že je plný těch nejobehranějších klišé a že je to celé jen taková hra. Ačkoli není motiv ženské věznice využit tak, jak by si zasloužil a jak by jej využil např. Lloyd Simandl, dočkáme se např. veselé honičky na koních, jako vystřižené ze špatné kovbojky, nebo pohledu na jemnou dívku Ninu, kterou v riskantnějších kouscích evidentně dubluje chlap. Film lze doporučit pro chvíle, kdy nejste duševně příliš ve formě a cokoli intelektuálnějšího byste psychicky nezpracovali.

rok: 1994
režie: Richard W. Munchkin (Umění lovu), hrají: Cynthia Rothrocková (Sworn to Justice, Tiger Claws II, Karate Tiger II)
imdb: www.imdb.com/title/tt0109950/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze