Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Never Cry Werewolf

Středa, 25 červen, 2008 v 23:13. Autor ozzy666

Teenagerský horor Never Cry Werewolf je důkazem toho, že když se obligátní námět dobře zpracuje, může i celkem dobře fungovat. A že i dnes lze na odvrácené straně kinematografie objevit něco téměř až příjemného, byť velmi nenáročného. Režisér není úplné nemehlo a ke svěřenému rozpočtu se postavil zodpovědně. Dokonce se zdá, že natáčení doprovázela dobrá nálada a na výsledném produktu je to vidět.

Film stojí hlavně na Nině Dobrevové a Peteru Stebbingsovi, kteří své role zvládají přiměřeně, zbytek hereckého obsazení je různorodá směs úplného odpadu a recyklovatelného odpadu. Mezi bezejmennými tvářemi se skví herkulovská dolní čelist Kevina Sorbo v nezvyklé roli fiktivního dobrodruha, jenž – ač jinak srab – předvádí v televizi nebezpečné (inscenované) kousky s divokými zvířaty, čehož pak využívá v reklamě na brokovnice a vycpané tetřevy.

Jednoho dne městečko zahalí hustá mlha a s mlhou přijde vlkodlak Jared. Ubytuje se v domě vedle teenagerky Loren, když původního majitele zabil, vychlemtal jeho krev a vnitřnosti uložil do mrazáku. Loren se nový majitel líbí, a tak ho šmíruje dalekohledem. Díky tomu zjistí, že se chová značně divně a posléze i to, že asi zabil prostitutku, kterou si jednou v noci přivedl do baráku. Nenápadně se mu vkrade do sklepa a snaží se vypátrat víc. Objeví mrazák a hned běží svůj nález ohlásit policii. Detektivové však při domovní prohlídce nic nenajdou, protože vlkodlak je neobyčejně vychytralý, zato Loren je teď v přímém ohrožení. Ovšem zatímco všechny ostatní chce Jared rozsápat a sníst, v ní vidí svou bývalou osudovou lásku a chystá se z ní udělat nesmrtelného dlaka. Děvče má ale jiné plány a jde prohrábnout rodinné stříbro...

Na béčko je film docela dobře natočený a v rámci možností i napínavý, čemuž vydatně pomáhají slušně inscenované dramatické scény. Scénář není ani vybroušený, ani vyloženě dementní a postupně začne přecházet do odlehčenější polohy. Ačkoli si kultovní status určitě nevyslouží a vykouří se vám z hlavy ještě během závěrečných titulků, je Never Cry Werewolf příjemným překvapením a vítanou porcí obstojné nenáročné zábavy.

rok: 2008
režie: Brenton Spencer (Společenství ďábla, Hrozba z nebe), hrají: Nina Debrevová, Peter Stebbings (seriál Jeremiah), Kevin Sorbo (seriály Herkules, Andromeda, Kull dobyvatel, Kráčející skála 2 a 3)
imdb: www.imdb.com/title/tt1135933/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze