Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Ogre

Pondělí, 30 červen, 2008 v 18:43. Autor ozzy666

O céčkovou pakárnu Ogre se společnost Cinetel nepodělila se světem jinak než prostřednictvím televizního kanálu Sci-fi Channel. Protože většinu peněz utratili tím, že natáčeli v Kanadě a ne na Balkáně, na triky v rozpočtu už moc peněz nevyzbylo. Museli si tedy najít šikovného studenta, který pracoval za hrst buráků a vřelé slovo. Nebo by tomu aspoň tak bylo, kdyby obra nedělala bulharská parta s nepřímým úmyslem konkurovat pověstnému paňácovi z SS Doomtroopera.

Nicméně je třeba přiznat, že Ogre rozhodně není nejdementnější film vysílaný na Sci-fi Channelu. Ukázal se být lepším, než jsem čekal; ale dementní je jinak samozřejmě vrchovatě, o tom není sporu. Jedná se o standardní teenagerský horor třetí kategorie, kde obvyklého krokožrouta nebo tygrodlaka v roli zkázy vystřídal starý poctivý obr. A i když během svého digitálního běsnění rozdupá pár hlav a utrhne několik končetin, ti nejotravnější spratci nezemřou dost rychle, případně vůbec.

Jsme v Pensylvánii 19. století a jakousi bezvýznamnou vesnici postihne mor. Protože starosta veřejně obcuje s černou magií, morovou ránu z vesnice vyžene. Výměnou za to si blíže nespecifikované temné síly vyžádají, aby čas od času pomocí své kouzelné hole vybral z řad svých sousedů jednu nešťastnou oběť a předhodil ji zlému obrovi. Aby bylo koho obětovat, stanou se vesničané nesmrtelnými, a takto přežívají až do dnešní doby, kdy do okolních lesů zavítá čtveřice teenagerů. Starosta je nejprve chce celkem rozumně předhodit obrovi, ale nakonec se (s těmi co přežili) spřátelí a oni mu pomohou s obludou bojovat. Obr je však velmi mrštný, a ačkoli normálně, když se pohybuje, se otřásá celý les, dokáže se potichu proplížit mezi stromy a zaťukat obrovskou prackou své překvapené oběti ze zadu na rameno.

Obdobné věci uváděné Sci-fi Channelem většinou zde na Pakárnách obdrží své 4 až 5 pakárů a jdou domů. Toto je přece jen lehký nadprůměr. Budu tedy spravedlivý, pro horor o obludě z pekla či zmutovaném zvířeti jsou 3 pakáry v podstatě vyznamenáním. Tím samozřejmě nechci ani náhodou naznačit, že je Ogre dobrý film a že stojí za pozornost. Je to sračka, pouze patří k těm lepším sračkám.

rok: 2008
režie: Steven R. Monroe (Sasquatch Mountain), hrají: John Schneider (seriál Smallville), Ryand Kennedy, Katharine Isabelle, Chelan Simmonsová
imdb: www.imdb.com/title/tt0923824/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze