Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Ninja Mission

Čtvrtek, 14 srpen, 2008 v 16:52. Autor ozzy666

Dnes nás čeká kuriozita takového kalibru, který je i na pakárnách dosti ojedinělý. Měli jsme tu leccos. Otrokyně z konce vesmíru, Neuvěřitelně se rozpouštějícího muže, Jima Wynorskiho v bazénu, spoďáry, jaké nosí Boba Fet, ale ještě jsme tu neměli švédský nindža-film o ruských špionech! Ano, švédský! A není to parodie! Je to asi tak stejně bizarní, jako kdyby Indové natočili hraný dokument o historii heavy metalu nebo tyrolského jódlování. Navzdory tomu všemu se údajně jedná o jeden z komerčně nejúspěšnějších filmů v historii švédské kinematografie.

Ruský vědec Markov pracuje na jakémsi nukleárním zařízení, které by mohlo jednou pro vždy zbavit lidstvo – zvláště pak třetí svět a Východní blok – problémů s nedostatkem zdrojů energie. Protože ale nechce, aby se jeho vynález dostal do rukou komunistům, plánuje útěk za železnou oponu. Jeho dcera Nadia žije od malička ve Stockholmu a živí se jako popová zpěvačka v průhledném síťovaném tílku. Jednoho dne jí kontaktuje agent CIA a vyptává se na otce. Mezitím Rusové inscenují Markovův útěk, aby si vědec myslel, že je ve Švédsku a dál pracoval na svém vynálezu pro domnělé Švédy. Paralelně Rusové unesou – tentokrát doopravdy – Nadiu, agentovi CIA rovnou pod nosem. Zdá se, že Západ začíná prohrávat na body, je čas povolat švédské nindži!

Film je složen z nekonečných akčních scén, proložených krátkými dialogy, které mají za úkol vysvětlit, o co přibližně půjde v následující několikaminutové šarvátce či přestřelce. Problém tkví v tom, že režisér Mats Helge (Russian Terminator) tomu všemu dává velmi bídnou dramatizaci. Scénáři Matthewa Jacobse (seriál Mladý Indiana Jones) vůbec nedokáže vdechnout život, přičemž na vině určitě není jen nízký rozpočet.

Od Ninja Mission jsem si dost sliboval. Marně. Kromě zmíněného průhledného síťovaného trička představitelky hlavní ženské role je v něm vše neskutečně nudné: rachocení zbraní, nekonečné záběry na střílející lidi... Film je jistě velmi špatný, lehounce amatérský a nadšenecký, ale bohužel není na to konto dost vtipný. Podobně jako libovolný polistopadový český akční film.

rok: 1984
režie: Mats Helge (Russian Terminator), hrají: Krzysztof Kolberger, Hanna Pola, Curt Broberg
imdb: www.imdb.com/title/tt0087806/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze