Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Ve jménu Angela (Avenging Angelo)

Středa, 24 září, 2008 v 15:50. Autor ozzy666

Sylvester Stallone se během své kariéry celkem logicky několikrát pokusil na chvíli vymanit z šablony, která mu byla přisouzena hlavně díky úspěchu série Rambo. Tuto snahu dokumentují některé jeho akční komedie, jako Stůj, nebo maminka vystřelí!, nebo čisté komedie, jako Oscar. Ve jménu Angela rozšiřuje jeho repertoár až za hranice, za které se dosud nevydal ani v dost „citově“ laděném Specialistovi. Zapadá totiž do žánru zamilovaných romantických akčních komedií, jak vystřižených z televizního kanálu pro ženy.

Film režíroval celkem nepodstatný Martyn Burke (Piráti ze Silicon Valley). Vedle Stallona se v něm v hlavní ženské roli objeví Madeleine Stoweová a na začátku se párkrát mihne veterán Anthony Quinn, pro něhož toto byla poslední role v životě. Ve jménu Angela je dost slaďák, a tak kdyby na Stallonovo místo nastoupil třeba Matt LeBlanc, nepřišlo by mi to vůbec nepatřičné. Ani pitvoření Madeleine Stoweové není typově příliš věrohodné.

Frankie Delano (Stallone) dělá celý život bodyguarda mafiánovi Angelo Allieghierimu (Quinn). Protože stařec cítí, že nadchází jeho poslední hodinka, klade Frankiemu na srdce, že se po jeho smrti musí postarat (opravdu postarat, ne „postarat“) o jeho dceru Jennifer, kterou uklidil do ústraní, k falešným rodičům, aby neohrozil její život. Mafián Carboni z konkurenční rodiny se mylně domnívá, že má s Angelem staré nevyřízené účty a nechá ho zabít svými gorilami. Věrného Frankieho trápí výčitky svědomí, že staříka neuchránil před nebezpečím. O to usilovněji se vrhne do ochrany jeho dcery. Jak velí klišé, rozmazlená Jennifer o ochranu zpočátku vůbec nestojí, různě mu utíká, dělá naschvály, ale přes počáteční hašteření si nakonec šťastně oba padnou do náruče. The End.

Jistě, existuje spousta filmů, natočených podle šablony, a fungují perfektně. To proto, že kromě oné šablony obsahují i něco navíc, něco, co je dělá zajímavými, zábavnými, co je odlišuje od stovek jim podobných. To však není případ Ve jménu Angela. Záměr natočit romantický, napínavý a vtipný film bohužel nevyšel, resp. vyšel jen částečně. Romantický je vrchovatě, sem tam mírně napínavý, ale hlavně není příliš vtipný, přestože se tvůrci snažili použít všechny léty prověřené (nebo spíš provařené) vtipné situace. Zkrátka mainstream v tom nejhorším, nejnudnějším a nejotravnějším slova smyslu.

DVD

Disk vydal Intersonic v televizním ořezu 4:3, zvuk je k dispozici anglický originál 5.1 a český dabing 2.0, české titulky.

rok: 2002
režie: Martyn Burke (Piráti ze Silicon Valley), hrají: Sylvester Stallone (Rambo, Rocky Balboa, Noční dravci), Madeleine Stoweová (Dvanáct opic, Generálova dcera, Pistolnice), Anthony Quinn (Poslední vlak z Gun Hillu, Řek Zorba, Štvanci, Salamandr)
imdb: www.imdb.com/title/tt0275947/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze