Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Subliminal Seduction

Pondělí, 26 únor, 2007 v 22:58. Autor ozzy666

Mezi produkce, které král braku připravil pro kanál americké kabelové televize Showtime pod názvem Roger Corman uvádí..., patří vedle na Pakárnách již recenzovaného Netvora z hlubin i tento eroticky laděný snímek s prvky sci-fi. Možná bych měl říct sci-fi snímek laděný do erotiky, ale nebylo by to ono. Corman si dává záležet, aby se téměř (úplně) ve všech jím produkovaných filmech obnažila nějaká krasavice, ale v tomto případě přitlačil na pilu a jeho výtvor by se lépe hodil do edice Playboy Late Night než mezi standardní béčkovou břečku.

V hlavní roli vystupuje hvězda seriálu Beverly Hills 90210 Ian Ziering a několik hereček se silikonovými implantáty, mezi něž patří např. Katherine Kelly Langová ze seriálu Báječní a bohatí. Pokud jde Dee Wallace-Stoneovou (Vytí vlkodlaků, Cujo, Hory mají oči nebo matka malého Elliotta v E.T. – Mimozemšťanovi), tak v jejím případě se nám naskytne luxus, vidět jí ve vyzývavém spodním prádle.

Manželská dvojice Darrin (Ziering) a Deb (Langová) Danverovi se stěhují do Las Vegas. Darrin zde získal práci jako softwarový specialista ve firmě Compu Tech Com, jejíž titul Myší bludiště se chystá otřásl herním světem. Navzdory tomu, jaká je to na první pohled srágora, si menežment žije na dost vysoké noze. Darrena přetáhli za obrovské peníze od konkurence a nabídli mu místo po zemřelém inženýrovi, který pracoval na nové verzi hry, ale nějak to psychicky nevydržel a spáchal sebevraždu. Zatímco náš špičkový vývojář lelkuje ve své kanceláři, jeho žena Deb je na stopě pěkně špinavému tajemství.

Podaří se jí totiž zjistit, že firma zabudovala do svého volně šiřitelného programu Myší bludiště podprahové vzkazy, jimiž chce ovlivňovat hráče, aby za jakoukoli cenu kupovali druhý díl – Krysí bludiště, a dost možná chce taky ovládnout svět. Koncept nejprve zkouší na svých zaměstnancích, nepohodlných (poctivých) osobách a mladých nevinných silikonových krasavicích. Zatím je to ještě legrace, ale co se stane, až svůj trhák pustí do světa a z lidí se stanou poslušné loutky?

Ve filmu je jasně patrný Cormanovský "smysl" pro věrohodnost. Mnou popsaný děj je možná ve skutečnosti úplně jiný, leč lépe jsem ho nedokázal pochopit. Nicméně má (aspoň z počátku) relativně dobrý spád, takže i takováhle nechtěně komická konstrukce nepřijde člověku o moc nudnější, než by si zasloužila. Z Cormanových věcí zkrátka není cítit taková ta bezradnost levných produkcí. Ovšem navzdory tomu, že se manželé často sprchují nebo koupou, není Subliminal Seduction příliš zábavný a ke konci je vyloženě otravný. Tak otravný, že hravě dosáhne na plný počet pakárů.








rok: 1996
režie: Andrew Stevens, hrají: Ian Ziering (seriál Beverly Hills 90210), Katherine Kelly Langová (seriál Báječní a bohatí), Dee Wallace-Stoneová (Vytí vlkodlaků, Cujo, Hory mají oči, E.T. - Mimozemšťan)
imdb: www.imdb.com/title/tt0083866/
hodnocení: 5 pakárů z 5

Rubrika Recenze