Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Incredible Melting Man

Pondělí, 08 říjen, 2007 v 22:28. Autor ozzy666

Už podle názvu lze odhadnout, že půjde o věc inspirovanou brakem 50. let, kdy nebylo trapné natáčet filmy o zmutovaných příšerách a vraždících hromadách slizu. A skutečně, IMDb.com uvádí, že The Incredible Melting Man (Neuvěřitelně se rozpouštějící muž) je remakem dvou sci-fi horůrků z roku 1959 – First Man into Space a The Hideous Sun Demon. Přestože je každý z nich o něčem jiném, jedno mají společné, "ohyzdného démona", ječící děvy a relativně hodně vyhřezlých mrtvol.

The Incredible Melting Man je kopií levných dobových filmů o monstrech, věrně zachycující jejich podstatu i atmosféru. Je natočen vážně a bez nadsázky, bez spikleneckého pomrkávání. Vlastní děj není moc pestrý, rozvíjí se náhodně a režisér a scénárista William Sachs se s jeho ztvárněním tak trochu pere. Herci působí ochotnickým dojmem (což je stylové), v cameo roli se objeví tehdy téměř neznámý režisér Jonathan Demme (Mlčení Jehňátek, Filadelfie).

Posádka kosmické lodi vyslaná na průzkum prstenců Saturnu zažije u cíle své cesty nečekanou erupci smrtícího záření. Po návratu všichni astronauti zemřou, přežije jen Steve West, leč ve velmi neutěšeném stavu. Rozpouští se. Dřív, než lékaři stihnou zjistit proč, Steve uteče z nemocnice, hnán neodkladnou touhou vraždit a krmit se lidským masem. Kromě toho, že je radioaktivní, je i daleko silnější než dřív, takže nemá problém své oběti uchvátit a rozsápat v krvavé lázni. A tak putuje krajem, střídavě vraždí, střídavě se souží, zatímco jeho radioaktivní stopu sleduje doktor Nelson, který mu chce pomoci. I když neví, jak...

Příběh a zpracování jsou jednoduché, naivní, bez napětí a na současná měřítka k nevydržení. Scénář nemá co nabídnout, žádný zajímavý nápad a dokonce žádný zajímavý obsah. Škoda, že film nemá trochu šmrnc, protože jinak je sympaticky pitomoučký. Docela hezká je maska rozpouštějícího se muže, z něhož pořád odkapává tkáň.

rok: 1977
režie: William Sachs, hrají: Alex Rebar, Burr DeBenning
imdb: www.imdb.com/title/tt0076191/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze