Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Temná bouře (Dark Storm)

Úterý, 06 listopad, 2007 v 24:12. Autor ozzy666

Stephen Baldwin (Obvyklí podezřelí) natočil během roku 2006 pro Sci-fi Channel – asi v rámci úspor – dva velmi podobné a velmi podobně nazvané katastrofické filmy: Earthstorm a Dark Storm. První je při té bídě poměrně svěží variací na obehrané téma a necháme si ho na někdy příště, o druhém bude řeč v této recenzi. Vedle nepodstatných hereckých partnerů se po Baldwinově boku objeví nesmrtelný rival Muldera a Scullyové, Kuřák William B. Davis, tentokrát v kladné roli.

Ve výzkumném komplexu experimentují vědci s temnou hmotou. Pro armádu zde vyvíjejí ultimátní ničivou zbraň, kterou by bylo lze zaměřit pomocí odrazu od satelitu na jakékoli místo na Zemi. Experiment se kvůli nekompetentnímu rozhodnutí zlého šéfa zvrhne a nemalé množství temné hmoty unikne do atmosféry. Baldwin je, ve snaze zachránit situaci, nakrátko vystaven jejím účinkům. Projekt je po nezdařeném pokusu Kuřákem označen za nevyhovující a okamžitě zataven. Zhrzený zlý šéf má ovšem své plány a hodlá nebezpečné zařízení tajně prodat teroristům. Mezitím se temná hmota v atmosféře aktivuje a začne způsobovat náhodné výrony ničivé síly. Baldwin zjistí, že jeho chvilkové vystavení temné hmotě mu dalo nevšední supermanské vlastnosti. Má tak všechny předpoklady k tomu, aby zastavil špinavý obchod a odvrátil nebezpečí, které hrozí planetě.

Jedná se o standardní odpad, jakých Sci-Fi Channel produkuje tuny. Ty samé ošoupané scény, ty samé ošoupané řeči. Postavy se chovají nesmyslně a věty, které vypouštějí, odporují zdravému rozumu. Do toho hudlá bezzubá syntetická hudba. Velká škoda, že tvůrci nepojali film jako němý. Zrychlené šarvátky by vypadaly legračně, titulky s uhozeným dialogy by se objevovaly jen v prostřizích, jako doprovod by hrálo rozladěné honky-tonky piano a Baldwin by mohl bez obav obléknout kostým s rolničkami.

Temná bouře mohl být docela dobrý film. Námět není úplně špatný, i když samozřejmě nijak objevný, ale někde vzadu pořád vykukuje relativně dobré sci-fi. Bohužel je neuvěřitelně nenápaditě natočené a napsané. A plní čtyři scénáristé podepsaní pod tímto padílem mi implikují vtip o počtu policajtů, potřebných k zašroubování jedné žárovky.

rok: 2006
režie: Jason Bourque, hrají: Stephen Baldwin (Obvyklí podezřelí), William B. Davis (seriál Akta X)
imdb: www.imdb.com/title/tt0758740/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze