Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Formule (Driven)

Sobota, 31 prosinec, 2005 v 23:27. Autor ozzy666

Je to už hezkých pár let, co Sylvester Stallone nenatočil film, který by měl výraznější komerční úspěch, a bohužel ani Formule na tomto faktu nic nezměnila. Navzdory tomu, že se spojil s finským režisérem Renny Harlinem, jenž má na svědomí jeho poslední slušný film Cliffhanger, nedopadl výsledek tak, jak by si fanoušci této stárnoucí akční legendy přáli. Snímku nepomohlo atraktivní prostředí závodní dráhy, moderní nadupané písničky jako soundtrack, ani atraktivní mladí herci v titulních rolích. Zábavné pokoukání to může být nejspíš jen pro mladší kluky, kterým se líbí rychlá auta, pořádné bouračky nebo honička ve formulích v centru města. Těm jednoduchý šablonovitý příběh nemá co pokazit.

Mladý závodník (Kip Pardue) je pod velkým psychickým tlakem. Jen stěží nese břemeno odpovědnosti, které je na něj kladeno jako na favorita Velké ceny. Proto je povolán starý zkušený jezdec Stallone, aby razil mladíkovi cestu k cíli a pomohl mu překonat jeho hlavního soupeře, němce Tila Schweigera (výborné Klepání na nebeskou bránu).

rok: 2001
režie: Renny Harlin, hrají: Sylvester Stallone, Burt Raynolds, Kip Pardue, Til Schweiger, Gina Garshon
imdb: www.imdb.com/title/tt0132245/ 
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze