Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

CyberTracker

Úterý, 01 srpen, 2006 v 24:21. Autor ozzy666

Protože nemám rád legraci, recenzuji na Pakárnách komedie jen výjimečně. Totéž platí pro hodně krvavé horory (i z drobné oděrky upadám do bezvědomí) a pro asijská bojová umění. V CyberTrackerovi hraje světový šampión v kickboxu Don "The Dragon" Wilson, a to se asi dá považovat za bojové umění (fakt tomu nerozumím), takže jsem tenhle film úmyslně a dlouho odkládal. Vyhlídka na nesmysl s názvem jak od Lloyda S. Simandla s chlápkem, co si říká Drak, a nekonečných 90 minut kung-fu, mě prostě odradila. Protože jsem ale za ta léta, co se pohybuji v braku, už něco zažil, bylo věcí profesionální cti neuhnout ani před zjevně brutálním titulem.

V blízké budoucnosti vykonávají spravedlnost kyborgové. Jakmile je někdo označen za zločince, je za ním vyslán tzv. tracker, který jej spolehlivě zlikviduje - a občas i náhodné přihlížející a přilehlé okolí. Tento kanón na vrabce nevlastní stát, ale zlá korporace, které se sama chce stát státem a uvrhnout lidské pokolení do kybernetické diktatury. V ochrance šéfa firmy a současně i kandidujícího politika je Eric Phillips (Drak Wilson). Jednou je svědkem vraždy, kterou spáchal jeho chlebodárce, a chce vykonat spravedlnost, ale nakonec se sám stává štvanou zvěří. V patách je mu nemilosrdný tracker, a tak si brzy najde spojence v řadách hnutí odporu. Teď už nejde jen o to přežít, ale změnit systém.

Nebudu lhát, film má spád. Aspoň v první třetině. Tedy příběh má spád – ne, že se tam rychle jezdí v autech, rychle kope a rychle běhá. Herci jsou pochopitelně tak špatní, jak je potřeba, a předbíhají se v šílených dialozích. Najde se i dost příležitostí pro kung-fu (kickbox?), ale ne tolik, abych to nevydržel. Nechybějí nesmyslné, leč efektní výbuchy aut v letu nebo zběsilé přestřelky. Právě ty jsou bohužel nekonečně dlouhé. Už proto, že kyborg je prakticky nesmrtelný. S ubíhajícími minutami děje postupně ubývá a nastupují téměř výhradně přestřelky.

CyberTracker nebyl nakonec takové utrpení, jaké jsem očekával. I když neudržel na začátku nasazenou laťku po celou dobu, pořád byl celkem zábavný. Jistěže je plný nesmyslů, klišé a hloupých scén, ale přes veškerou snahu jsem jich nezaznamenal větší množství, než obvyklé. Myslím, že když mu dám 3 pakáry, nikdo mě nemůže vyčítat předpojatost. Mimochodem o rok později vzniklo pokračování Cyber-Tracker 2.

rok: 1994
režie: Richard Pepin, hrají: Don "The Dragon" Wilson, Richard Norton
imdb: www.imdb.com/title/tt0109515/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze