Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Jackson bude produkovat Hobita

Středa, 19 prosinec, 2007 v 19:36. Autor ozzy666

Peter Jackson a zástupci společností MGM a New Line Cinema svorně oznámili, že Jackson bude výkonným producentem toužebně očekávané adaptace knihy Hobit, aneb Cesta tam a zase zpátky. Z tiskového prohlášení vyplývá, že půjde o dva filmy: 1) vlastního Hobita a 2) jeho „pokračování“.

Válečná sekera je tedy oficiálně zakopána a finanční spor mezi Jacksonem a New Line urovnán. Ochotu ke smíru ze strany New Line nepochybně uspíšilo to, že autorská práva na zfilmování obou Tolkienových knih měla letos přejít zpět k jejich původnímu držiteli Saulu Zaentzovi (který mimochodem – stejně jako před tím Jackson – žaluje studio kvůli neprůhlednému dokladování zisků z trilogie Pán prstenů).

Chystaný projekt budou financovat obě výše zmíněné společnosti, přičemž New Line se ujme distribuce v Severní Americe, MGM distribuce mezinárodní. Předprodukce má začít v nejbližší době, zahájení natáčení je plánováno na rok 2009 a do kin by se měl první díl dostat v roce 2010, druhý o rok později. Otázkou stále zůstává, zda bude Jackson aspoň jeden z filmů režírovat.

Rubrika Zajímavosti