Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Big Bad Wolf

Středa, 16 leden, 2008 v 21:13. Autor ozzy666

Vyvražďování teenagerů lidi asi nikdy neomrzí. A je celkem jedno, jestli se o to postará chlápek se sekerou, motorovou pilou, duch zlého řezníka nebo posel z pekla. Scénárista a režisér Lance W. Dreesen si pro tento účel vybral vlkodlaka. Nic originálního, řeknete si, ale je třeba si uvědomit, že vlkodlak je spolehlivý artikl a že v případě např. vraždící fretky by jeden mohl šlápnout vedle. Přízeň publika je vrtkavá a jen málokdy ocení experimenty.

Big Bad Wolf má výborný set-up. To, co by jiný natáhl na celý film, to Dreesen zvládne během prvních 10 minut. Nesympatičtí teenageři jsou neprodleně zmasakrováni – vyloženě se třesete, až jim vlkodlak rozsápá břicho a vytahá střeva –, a děj se v klidu odvíjí dál. V odlišném, smysluplnějším (příběhovějším) duchu. Dojem nezkazí ani to, že se celkem záhy dovtípíte (a je vám to i odhaleno), že vrahem je „zahradník“. Zkrátka první bod pro režiséra. Druhý bod si může připsat za svou posedlost odhalovat děvy v mnohem úchylnějších situacích, než by si troufl sám fajnšmekr Jim Wynorski.

Náš nenápadný hrdina se jmenuje Derek, a jede s přítelkyní Samanthou a dalšími dvěma dvojicemi na chatu pařit. Chata je možná trochu silné slovo, je to spíš taková ohyzdná bouda v lesích. Jenomže boudu používá vlkodlak jako základnu pro svoje rejdy, a rozjařená partička mu té noci přijde rovnou do rány. Jeho běsnění a znásilňování pannen přežiji toliko Derek a Sam. Posléze, už zpátky doma, hledají, kdo z městečka by mohl být tím neukojeným vlkodlakem, a pojmou podezření na Derekova despotického nevlastního otce. Samantha mu ústně odebere vzorek tělní tekutiny (s přehledem nejvtipnější, a přitom nevtíravá scéna z celého filmu) a následný rozbor potvrdí, že jejich obavy nebyly plané. Jen musejí najít způsob, jak zvrhlého otčíma odstranit.

Big Bad Wolf nepřináší nic převratného – to se od tohoto žánru asi obecně očekávat nedá. Ani nenabízí mimořádně chytrou zábavu. Je to „jen“ příjemný hororový kousek, kde herci v hlavních rolích adekvátně dobře hrají a režisér je trochu úchyl (což je fajn). Jinak snad stojí za zmínku už jen 3 utržené hlavy a 3 utržené nohy. Ani spád není zrovna raketový, spíš průměrný, ale to je asi tak jediný podstatnější zádrhel, který bych byl ochoten tomuto filmu vytknout.















rok: 2006
režie: Lance W. Dreesen, hrají: Trevor Duke, Kimberly J. Brownová (minisérie Dům v růžích), Richard Tyson (Policajt ze školky)
imdb: www.imdb.com/title/tt0488962/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze