Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Heatstroke

Pondělí, 04 srpen, 2008 v 20:12. Autor ozzy666

Kanál americké kabelové televize Sci-fi Channel je proslulý jednak tím, že po stanici Showtime převzal seriál Hvězdná brána a dotáhl jej do úctyhodné desáté sezony, a jednak tím, že vysílá neuvěřitelné celovečerní filmy o zmutovaných příšerách, apokalyptických katastrofách nebo úskočných tvorech z vesmíru. Novodobý brak, který je tak špatný, že je téměř zábavné sledovat, s čím produkční týmy přijdou příště. Bude vraždit démon řádové sestry znásilněné za měsíčního úplňku u lesní studánky, nebo obří lední klokan?

Ani jedno ani druhé, tentokrát je to potvora vzdáleně podobná raptorovi. Nebezpečná není jen svými velkými zuby a ostrými drápy, ale především svými úmyslem vyvolat globální oteplení. Trikově je tak mizerná, že i v hodně špatném béčkovém filmu působí jako pěst na oko. Herci předvádějí výkon na úrovni běžné okresní ligy, přičemž z těch trochu známějších se zde objeví D. B. Sweeney (Memphiská kráska, seriály Podivné náhody a Krutá říše) a Danica McKellar (seriál Báječná léta).

Kapitán O'Bannon a pár jeho podřízených hledají v utajení na Havaji mimozemšťany. V roce 1975 totiž měli někteří jedinci podivné sny o rudě žhnoucích očích a soptícím vulkánu. Kapitán, tehdy malý chlapec, byl jedním z nich, a tak má nyní osobní důvod zjistit pravdu. V téže době se po okolí motá fotografický štáb a několik modelek v plavkách. Netrvá dlouho a to, co vypadá jako raptor, modelky napadne. Rozpoutá se honička, do níž se připlete kapitán O'Bannon se svým traumatem z dětství. Není úplně jasné, kdo koho vlastně honí, jestli lidé raptora, nebo raptor lidi. Jasné je jen jedno, že příšera není na ostrově sama a že se její rozpínavý druh chystá udělat něco nepěkného naší planetě.

Na Heatstroke je znát upřímná (i když marná) snaha tvůrců natočit normální akční sci-fi horor. Takový, který by nebyl směšný a obsahoval by děj, dialogy, hrdinovo trauma, psychologii, akci, triky, napětí, krev... A vskutku, s výjimkou triků a impotentní režie vyloženě k popukání není. Dokonce mi přišlo, jako by byl scénář původně plánovaný pro méně béčkový film (např. jako kdyby scénář k Čelistem natočil Jim Wynorski, a ne Spielberg). Nicméně výsledek je natolik průměrný a nevzrušivý, že celkem bez problémů zapadne mezi desítky podobných pakáren Sci-fi Channelu.

rok: 2007
režie: Andrew Prowse (Gryphon), hrají: D. B. Sweeney (Memphiská kráska, seriál Podivné náhody, seriál Krutá říše), Danica McKellar (seriál báječná léta)
imdb: www.imdb.com/title/tt0925245/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze