Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Demon Hunter

Středa, 20 září, 2006 v 23:51. Autor ozzy666

Blade byl napůl upír ve službách dobra (nebo spíš svých, ale shodou okolností i dobra), Jake Greyman je napůl démon ve službách katolické církve. Démony nenávidí úplně stejně, jako Blade upíry, takže si u něj může být jeho zaměstnavatel kardinál White jistý, že při práci nepropadne zbytečnému sentimentu. Zatímco se exorcista u postele posedlé oběti vroucně modlí, Jake dole v kuchyni ledabyle přiostřuje klacík.

Je konec legrace. Démon Asmodeus se snaží obloudit a znásilnit co nejvíce žen, aby mu daly malého pekelného potomka. Kardinál jeho zámysl včas odhalí a pošle na něj svého démonobijce. K ruce Jakovi přidělí jeptišku, sestru Sarah. To proto, aby mohli vytvořit nesourodou dvojici, aby mohla vést otravné řeči a aby mezi nimi mohlo panovat potřebné napětí. A protože je jeptiška mladá a pohledná – má sukni nad kolena, odvážný výstřih, make-up i push-up – je nasnadě, že se ocitne ve stejném nebezpečí, jako ostatní nebohé ženy. Jelikož zřejmě jde (nemám to potvrzeno) o neúspěšný pilot potenciálního seriálu, závěr slibuje spoustu senzačních dobrodružství, ke kterým už nikdy nedojde.

Film je natočen v podobném stylu, jako seriál Lovci duchů (Supernatural). Na jedné straně má být tajemný a napínavý, na straně druhé má zaujmout cool mládež a být tedy taky cool. Nejsem mládež, ani cool, takže tenhle model snáším dost špatně. Schizofrennímu pojetí odpovídá rovněž hudba. Ve vypjatých okamžicích, když se hrdinové např. opatrně plíží hrobkou, bych očekával doprovod, odpovídající dané náladě, a ne bujarý kytarový nářez. Jinak je Demon Hunter natočen zručně.

V titulcích najdeme mezi producenty jméno televizního veterána Stephena J. Cannella, původce slavných seriálů Hunter, A-Team nebo Jump Street 21. Ten vsadil na slušné herecké obsazení, což je příjemný bonus. Sean Patrick Flanery (seriál Mladý Indiana Jones) hraje dobře a je v roli docela cool (ze své podstaty, ne proto, že má moderní sestřih), dobrý je i od pohledu úchylný Billy Drago jako Asmodeus (seriál Dobrodružství Brisco County Jr.). Dávám sice pěkné 3 pakáry, ale rozhodně nejsou za scénář nebo hudbu. V dané konstelaci to mohlo dopadnout mnohem lépe.

rok: 2005
režie: Scott Ziehl, hrají: Sean Patrick Flanery (Mladý Indiana Jones), Billy Drago (seriál Dobrodružství Brisco County Jr.), Colleen Porch
imdb: www.imdb.com/title/tt0435631/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze