Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Anonymous Rex

Úterý, 06 únor, 2007 v 11:35. Autor ozzy666

Filmy (a knihy) o tom, jak mimozemšťané žijí mezi námi v přestrojení a jen čekají na vhodnou chvíli, kdy budou moci převzít vládu nad naší planetou, jsou poměrně hojné. Vzpomeňme třeba na Carpenterovku Oni žijí! (1988) nebo výborný seriál V (1984). S obdobným námětem přichází také pilot nezrealizovaného seriálu Anonymous Rex, který podle knižní předlohy Erica Garcii natočil režisér Julian Jarrold.

Seriál byl určen pro Sci-fi Channel, ale navzdory tomuto nechvalnému "puncu hanby", si stojí celkem dobře. Je poměrně dobře napsaný a na běžný nízký standard tohoto televizního kanálu i docela dobře natočený. Děj není úplně prostinký a provází nás jím chandlerovský vypravěč. Chvíli trvá, než se vyjeví, o co vlastně jde. A protože příběh zprvu není úplně průhledný, je celkem zajímavé sledovat, kam se vyvine.

Dinosauři na Zemi nevyhynuli. Oni žijí! Někteří z nich přežili. Už nejsou tak obrovští, jako dřív, takže je pro ně snazší skrývat svou pravou identitu v sofistikovaných elektronicko-holograficko- -latexovo-blablabla převlecích. Ovšem je jich málo. Jen každý tisící obyvatel planety je dinosaurus, takže si nemohou a vlastně ani nechtějí moc vyskakovat. Náš hrdina velociraptor Vincent Rubio a jeho parťák triceratops Ernie Watson jsou soukromí detektivové a vyšetřování jednoho případu je zavede až k dinosauří sektě Hlas pokroku. Ukáže se, že její členové chtějí vyvolat válku s lidmi, aby dinosauři mohli opět vládnout Zemi. Pomáhá jim v tom plyn, který zvyšuje agresivitu a chuť na syrové maso. Vincent a Ernie se rozhodnou záměr sekty překazit. A protože je to pilot k seriálu, konec celkem nic neřeší a nedočkáme se ani kloudného finálového klání.

Jak vidno, námět je trochu uhozený, ale příběh vtáhne. Většinou je postavený na dialozích, takže nečekejte akční scény s vraždícími dinosaury. Akce je tam pomálu. Nicméně režisér občas dokáže vytvořit docela příjemné napětí i bez vyceněných zubů a okousaných krvavých končetin. V hlavních rolích se představí Sam Trammell a Daniel Baldwin, ve vedlejší úloze uvidíme Tamaru Gorski. Na cameo si tentokrát našli čas Isaac Hayes a Faye Dunawayová.

rok: 2004
režie: Julian Jarrold, hrají: Sam Trammell, Daniel Baldwin (Upíři), Tamara Gorski (Man with the Screaming Brain), Isaac Hayes (South Park), Faye Dunawayová (Bonnie a Clyde, Superdívka)
imdb: www.imdb.com/title/tt0397312/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze