Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Alien 3000 AKA Unseen Evil 2

Čtvrtek, 31 květen, 2007 v 24:17. Autor ozzy666

Nevím, jestli to někoho překvapí stejně, jako mě, ale když jsem si nedávno pouštěl Pomádu (film, na který se za mých mladých let chodilo na rekord), s údivem jsem zjistil, že jednu z rolí si v něm zahrál Lorenzo Lamas. Osobně jsem si ho pamatoval jen z dementního seriálu Odpadlík, a pokud mohu soudit, jeho pozdějším projektům toto přízvisko zůstalo. To platí i pro Aliena 3000, v čemž je Lamas možná mírně nevinně, protože jeho role zde je nevýznamná, a hlavně implantovaná.

Proč implantovaná? Jak implantovaná? Představte si, že natočíte levný film. Obyčejný, nezajímavý a s neznámými herci. Pak se vám ale poštěstí domluvit si jedno natáčecí odpoledne s člověkem, kterého lze ještě vzdáleně považovat za hvězdu. Abyste mohli dát na obal DVD velkými písmeny jméno Lorenzo Lamas, implantujete jeho postavu do hotového filmu. Když to šikovně sestříháte, běžný divák ani nepozná, že se scény točily separátně.

Alien 3000 AKA Unseen Evil 2 je pokračováním stejnojmenného hororu z roku 1999 s Timem Thomersonem (Trancers). Kdesi v horách zabije neviditelný mimozemšťan několik mladých dementů. O případ se začnou zajímat lidé z vládního úřadu pro vyšetřování paranoidních jevů a spojí se s dívkou, která je zavřená v blázinci, protože má o těchto věcech noční můry. Ve snu vidí maso, krev a jeskyni, kde příšera žije. Aby se těchto hrůzných obrazů zbavila, rozhodne se agenty do jeskyně doprovodit. Spolu s nimi se akce účastní několik nedůvěryhodných žoldáků, kteří při průzkumu jeskyně najdou poklad. Protože podle nich rozhodně nepatří do muzea, pokusí se odpravit ostatní členy týmu, aby si ho mohli nechat. Do toho se neustále plete mimozemšťan a trhá náhodně vybrané oběti na kusy. K pokladu má totiž osobní vztah, jako by to byl jeho "milášek".

Jak do toho zapadá Lorenzo Lamas? Nijak. Představte si dva chlapíky sedící vedle sebe na židlích v "dětsky" improvizovaném interiéru vrtulníku, jak se naklánějí ze strany na stranu a dělají, že ho řídí. Pak na židlích poposkočí, předstírajíc havárii, a o několik minut později se nechají rozpůlit mimozemšťanem. V roli jednoho z komiků si představte Lamase.

I tak musím uznat, že se ve filmu stále něco děje, byť jsou to naprosté pitomosti. Alien 3000 je neskonale trapný a neúmyslně směšný, a to vidím jako jediný důvod, proč jej sledovat a proč se taky dá vydržet.

rok: 2004
režie: Jeff Leroy (Werewolf in a Women's Prison), hrají: Lorenzo Lamas (Pomáda, seriály Báječní a bohatí a Odpadlík)
imdb: www.imdb.com/title/tt0431447/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze