Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Last Sentinel

Pondělí, 18 červen, 2007 v 21:22. Autor ozzy666

S mistrem kick-boxu Donem "The Dragonem" Wilsonem jsem měl možnost seznámit se zatím jen jednou ve filmu Cybertracker. Byla to příjemně pokleslá zkušenost, a tak nebyl problém sebrat odvahu a sáhnout po jeho zatím nejnovějším titulu The Last Sentinel. Že se přílišná sebedůvěra nevyplácí, jsem si uvědomil brzy po začátku. Vydržet až do konce nebylo úplně snadné, leč odměnou mi aspoň byla opravdu vypečená scéna s kyborgem a samurajskými meči.

V USA blízké budoucnosti vzroste kriminalita nad únosnou mez. Zločinci jsou stále oraženější, bezohlednější a brutálnější, a tak je rozhodnuto, že klasické policejní složky budou nahrazeny kybernetickými strážci zákona. Tito "robocopové" se ukážou být skutečně účinnou zbraní, ale po vyhrané bitvě se zločinem se vymknou kontrole a začnou přebírat vládu nad celými Spojenými státy. Jejich rozpínavosti se postaví hrstky partyzánů, avšak hlavní tíha boje spočívá na bedrech zvláštních armádních jednotek, do níž patří i náš hrdina Tallis (Dragon Wilson). Zvláštnost zmíněných jednotek tkví v nekompromisní bojové taktice, kterou uplatňují proti neprůstřelným robocopům, a tou je sebevražedný frontální útok. "Jdou do toho prsama", stejně jako sovětští vojáci za II. světové války. Není proto divu, že z Tallisovy jednotky zbude po jednom takovém útoku jen Tallis sám.

Tallis je odsouzený žít v týlu nepřítele zalezlý v sutinách města jako krysa. Nesnaží se bojovat, jen přežít. Jednoho dne zachrání život partyzánce (Katee Sackhoffová), jejíž spolubojovníky zmasakrovali robocopové. V té chvíli nastává v jeho životě zvrat, protože dívka má oheň v srdci a od něj vzplane i jeho vyhaslá chuť nenáviděným utlačovatelům škodit. Zdá se, že by naše diverzní duo mohlo rozhodnout válku, kdyby dokázalo kyborgům zničit řídicí centrum (co vypadá jako počítačový bazar před 20 lety).

Režisér a kaskadér Jesse Johnson je průměrný řemeslník a slabý scénárista. Postavy nemají šťávu a v šablonovitých přestřelkách se o ně nebojíte ani z poloviny tak, jako o Pac-mana zahnaného do úzkých. Johnsonovi chybí minimální vynalézavost. The Last Sentinel není bohužel ani dostatečně špatný a poťouchlý (což by mu jednoznačně prospělo), je jen nudný a suchý. Nebýt závěrečné komické scény, kde na sebe Wilson s kyborgem naprosto nesmyslně vytáhnou samurajské meče, byl by to jeden z nejzbytečnějších filmů na světě.

rok: 2007
režie: Jesse Johnson, hrají: Don Dragon Wilson (Cybertracker), Katee Sackhoffová (Starbuck ze seriálu Battlestar Galactica)
imdb: www.imdb.com/title/tt0758762/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze