Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Barbarian Queen

Pondělí, 24 září, 2007 v 22:22. Autor ozzy666

Kdyby Xenu produkoval Roger Corman, bylo by v ní mnohem víc odhalených žen a hlavní hrdinka by používala meč jako nástroj zkázy, a ne jako elegantní doplněk garderoby. Protože Královnu barbarů Corman produkoval, není zde nouze o odhalená poprsí, svištící čepele a pořádné šplíchance krve. Dokonce si žánr sword & sorcery v jeho podání vyloženě říká o přejmenování na mnohem výstižnější tits, sword & sorcery.

Že nepůjde o komorní drama z prostředí pařížské smetánky naznačuje filmový plakát výtvarníka Borise Valleja. Herečky na něm sice vypadají ztepile, ale jinak jsou patřičně špatné, jak se sluší na pakárnu tohoto kalibru. Ani po pohybové stránce nejsou bravurní, takže souboje působí neobyčejně zábavně. Nejvěrohodněji si však počínají jako oběti zvrhlé vášně zlých páchnoucích mužů v sandálech.

Ve starověké vesnici žijí hezounek Argan a krasavice Amethea. V den jejich svatby přepadnou vesnici ozbrojenci krutého pána z blízkého města a strhne se bitka. Vojáci obyvatele zmasakrují (ženy znásilní a muže... hmmm... asi taky), a koho nezmasakrují (a neznásilní), toho odvlečou v poutech a zmasakrují (resp. znásilní) později. Amethea je příliš drsná, než aby se nechala chytit, ale mezi odvedenými je bohužel i její nastávající – hezounek Argan. Vezme pár podobně drsných a ztepilých kamarádek, několika pečlivými pohyby přiostří čepel svého meče a s odhodlaným pohledem tygřice se vydá do města vysvobodit svého ňoumu.

Barbarian Queen není tak dobrá jako žánrově trošku podobně laděné Otrokyně z konce vesmíru. Začátek je velkolepý, ale scénář se postupně rozpadne do nesouvislých epizodek a vůbec se režisérovi celý vymkne z rukou (pokud ho v nich kdy měl). Děj se zpomalí, drhne a drhne... až se zadrhne. Natáčelo se v hezkých exteriérech v Argentině a režíroval pro nás nepodstatný argentinský režisér Héctor Olivera. Hudbu složili jedni z řady umělců, kterým lidé jako Corman pomohli odstartovat úspěšnou kariéru – Christopher Young (Spider-Man 3, Ghost Rider), s použitím motivů ze Sadora, vládce vesmíru od Jamese Hornera (48 hodin, Komando, Vetřelci). Nezapomeňme ani na představitelku titulní role Lanu Clarksonovou (Deathstalker). Ženu, která byla před několika lety nešťastnou hlavní aktérkou vražedného skandálu, do něhož byl zapleten slavný hudební producent Lincoln Spector (případ se stále vyšetřuje).

A úplně na závěr si připomeňme, že o čtyři roky později vyprodukoval Roger Corman druhý díl Barbarian Queen II: The Empress Strikes Back. Opět s Lanou Clarksonovou.

rok: 1985
režie: Héctor Olivera, hrají: Lana Clarksonová (Deathstalker, Barbarian Queen II: The Empress Strikes Back),
imdb: www.imdb.com/title/tt0088771/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze