Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Hush Little Baby

Úterý, 24 červen, 2008 v 19:39. Autor ozzy666

Americký televizní kanál Lifetime je určen ženám, a tak se ve své nabídce zaměřuje především na ženu – hrdinku. Asi jako Marie Majerová. Není tedy záměrem zobrazovat něžné pohlaví jako sex-objekt chlípné mužské žádostivosti, ale jako suverénní osobu, která kromě svých rodinných povinností dokáže jít svým spoluobčanům příkladem. Takto byla třeba portrétována Sheree J. Wilsonová v Dešti z pekla. Victoria Prattová, která hraje hlavní roli v dnes recenzovaném hororu Hush Little Baby, naštěstí tak uvědomělá není, avšak nezdá se, že by to něčemu pomohlo.

Ve filmu neexistuje záběr ani věta, které byste už dříve někde neviděli či neslyšeli. Děj se dá hravě předvídat několik minut dopředu a skoro to vypadá, že do tvůrčího týmu měli přísný zákaz vstupu lidé disponující stopovým množstvím fantazie. Herecké obsazení je adekvátní produkci, většina z loutek by stejně nic lepšího neutáhla. Prattová se upřímně snaží předvést nějaké hlubší emoce, ale s jejím rejstříkem to také není žádné Národní divadlo.

Manželům se utopí malá dcerka a manželka Jamie (Prattová) se z toho mírně pomátne. Po nějaké době znovu otěhotní a porodí druhou dceru. Ovšem hned od začátku má pocit, že její dítě je zlo, že je posedlé duchem mrtvé holčičky (s mokrými dlouhými černými vlasy a bledou pletí) a že jí chce zabít. Občas se Jamii stane nevysvětlitelná nehoda – např. ošklivě spadne ze schodů – a v noci slyší naštvaný hlásek šeptat „You killed me, Mommy.“ Všichni kolem ní si ale myslí, že jí přeskočilo, protože má takový těkavý pohled a nezvykle často si hraje s kuchyňským nožem.

Hush Little Baby je jednoduchý horor, strašidelný možná jen pro svátečního diváka. Stereotypní scénář nemá co nabídnout a je navíc umocněn dost mizernou režií. Dramatické scény jsou natočeny přihlouple, postavy se chovají naprosto nepřirozeně. Např. když Prattová sletí po hlavě se schodů, vyvolá to u přítomných stejně nevzrušenou reakci, jako kdyby spadla jenom ze židle. Psychologie postav – pro tento typ filmů docela důležitá věc – je vykreslena jen do té míry, aby ji strávil i méně sofistikovaný divák.

rok: 2007
režie: Holly Daleová, hrají: Victoria Prattová (Vražedné vody, seriály Cleopatra 2525 a Mutant X),
imdb: www.imdb.com/title/tt1031294/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze