Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Pod podlahou (Below Utopia)

Středa, 02 červenec, 2008 v 20:31. Autor ozzy666

Zpěvák Ice-T je obecně známý především jako raper a o něco méně jako frontman (mimochodem výborné) hardcorové/metalové formace Body Count. To, že se jako herec uchytil ve veleúspěšné kriminální televizní sérii Zákon a pořádek však neznamená, že by se mu jinak pakárny obloukem vyhýbaly. Jedním z předlouhé řady béček, v nichž se v průběhu své kariéry objevil, je i lehce hororový thriller Pod podlahou.

Snímek produkovala Alyssa Milano a není proto divu, že si v něm rezervovala i jednu z hlavních rolí. Druhá byla svěřena Justinovi Therouxovi (Americké psycho). Herecké obsazení napovídá, že by mohlo jít – když už ne o majstrštyk – tak aspoň o trochu nadprůměrný thriller. Opak je však pravdou, spíš se jedná o lehký podprůměr. Alyssa Milano v něm, proti všemu očekávání, neodhodí šatstvo (tedy odhodí ho dvakrát, ale jen v náznaku), a i kdyby ho odhodila, filmu by to stejně nepomohlo.

Hraje zde nepříliš bystrou mladou ženu Susanne, čerstvě zasnoubenou s bohatým mladým mužem Danielem. Oba snoubenci jsou na cestě do domu Danielových rodičů, kde se koná oslava se spoustou hostů z lepší společnosti. Během oslavy se Daniel nepohodne s otcem a znechucen světem mamonu a kapitálu odtáhne Susanne do sklepa dělat něco zábavnějšího. Když jsou v nejlepším, vyruší je střelba. Do domu vtrhne Ice-T se dvěma ozbrojenými kumpány a vypuknou krvavá jatka. Hned po jatkách přijdou na řadu žně. Rodina je superbohatá a šílený Ice rozhodně nechce odejít s prázdnou. Jak šmejdí po baráku a hledá cennosti, zvědavost ho zavede i do sklepa...

Pod podlahou je nenápadité, nezajímavé a absolutně bez napětí. Takový thriller bez thrillu. Ani příchod Ice-T nepředstavuje kýženou adrenalinovou injekci. Herci jsou nevýrazní, jejich postavy ploché a režie Kurta Vosse naprosto formální. Vůbec se mu nepodařilo vyždímat ze svěřeného lidského materiálu trochu šťávy. Rozhodně tedy nepřekvapí, že překvapivý závěrečný zvrat není vůbec překvapivý.

rok: 1997
režie: Kurt Voss (Jedovatý břečťan 3: Pokušení), hrají: Alyssa Milano (dcerka Arnolda v Commandu, seriál Čarodějky, Dvojitý drak), Justin Theroux (Americké psycho), Ice-T (Zákon a pořádek: Útvar pro zvláštní oběti)
imdb: www.imdb.com/title/tt0118696/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze