Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Recon 2022: The Mezzo Incident

Čtvrtek, 10 červenec, 2008 v 20:47. Autor ozzy666

Recon 2022 je pokračováním pravověrného céčka Recon 2020: Masakr na planetě Caprini (u nás na DVD vydal Popron), nad nímž jsem se rozplýval v jedné ze svých starších recenzí. Pokud by měli všichni polo-amatérští filmoví „tvůrci“ tolik sebereflexe, vtipu a zručnosti, jako veselá parta kolem kanadského režiséra a producenta Christiana Viela, nebyla by naše planeta zaneřáděna takovým velkým množstvím nerecyklovatelného odpadu. Akční sci-fi Recon 2022: The Mezzo Incident je céčko v tom nejlepším slova smyslu.

Podobně jako třeba sci-fi Planetfall od obdobné nadšenecké party je nesmírně levné, ale takovým sympatickým způsobem. Navzdory rozpočtu má výborně navržené kostýmy a obecně výpravu, poměrně slušnou hudbu a celkem dobré digitální triky (hodně využívají renderovaná pozadí, podobně jako třeba seriál Sanctuary). Na všech účinkujících je vidět zapálenost pro věc a pohoda. Navzdory téměř zanedbatelné herecké průpravě své role citlivě přehrávají, takže film nikde nesklouzne k rádoby vtipné sebeparodii.

Kostra příběhu je triviální: Naše planeta byla zničena zlou rasou mimozemšťanů a lidstvo prchá ke hvězdám, aby zde nalezlo spásu a nový domov. Vytrvale cestuje od jedné sluneční soustavy k druhé, ale všude naráží na onu zlou rasu mimozemšťanů. Vlastní děj opět popisuje jednu z epizodek boje proti nenáviděnému nepříteli. Drsný serža z předchozího dílu (nyní poručík) a jeho nová grupa hvězdných mariňáků dostanou rozkaz přistát na nehostinné ledové planetě Mezzo, dostat se do jistého důležitého komplexu a vyhodit ho do vzduchu. To je celé. I tentokrát během své záškodnické akce narážejí na různé bizarní nepřátele. Už to nejsou upíři a zombies, ale mechanoidní krasavice, vraždící androidi, roboti a dojde také na beholdera (zde přezdívaného gazer).

Recon 2022 je podstatně dějovější než předchozí díl, což v tomto případě znamená, že procentuální zastoupení stříleček kleslo z 95 % na nějakých 75 %. Po upovídanějším úvodu jsou dvě třetiny filmu opět sledem šarvátek vedoucích k cíli. Přestřelky nemají příliš dobrou dramatizaci, takže se spíš jedná o sled záběrů na zběsile střílející lidi. Plusem je, že už se děj neodehrává jen ve staré polorozbořené budově, ale třeba na sněžných pláních a před „zeleným pozadím“. Zručnější režisér by asi dostal ze scénáře víc zábavy, ale za ty peníze... a navíc se na příští rok chystá třetí díl Recon 2032, takže se máme nač těšit.









rok: 2007
režie: Christian Viel (Recon 2020), hrají: Andy Bradshaw (Recon 2020), Valérie Wiseman (Recon 2020), Heidi Hawkins (Recon 2020)
imdb: www.imdb.com/title/tt0791142/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze