Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Last Dragon

Čtvrtek, 21 srpen, 2008 v 24:19. Autor ozzy666

Osmdesátá léta minulého století byla plná nindžů a disca. A protože to byl docela dobrý obchodní artikl, kdekdo na něm chtěl vydělat. Není tedy divu, že se o to pokusil i slavný hudební label Motown Records se zjevným úmyslem prodat prostřednictvím nindžů ještě víc muziky. Film je tedy plný echtovních popových melodií, podobně jako třeba slaďák Electric Dreams, jenž zase těží z popularity domácích počítačů.

Mladík Leroy Green žije v americké metropoli a učí se u svého čínského mástra kung-fu. Už prošel všemi stupni výuky, ale aby se i on mohl stát opravdovým mástrem, zbývá mu absolvovat poslední metu – „posledního draka“. Oblékne se do oděvu prostého čínského rolníka, nasadí rákosový klobouk a vydá se do světa vyhledat toho úplně nejvyššího mástra kung-fu, od něhož by měl trofej získat. Všude se vyptává, ale normální lidé mu moc nerozumějí, protože se vyjadřuje tak trochu nejasně, v duchu čínské moudrosti.

Nakonec narazí na krasavici Lauru (Vanity), zpěvačku, kterou chce i za cenu násilí získat pod svá chlípná křídla producent Eddie Arkadian. Laura je však pod ochranou Bruce Lee-roye (jak se teď Leroyovi přezdívá), a jediný, kdo se může odvážit mladíkovi postavit, je zlý Sho'nuff, Shogun z Harlemu. Sho'nuff vypadá trochu jako samurajsko-harlemská verze Gene Simmonse z Kiss, jen tolik neplazí jazyk a nechrlí krev. Poflakuje se se svojí partičkou po čtvrti, terorizuje pokojné občany a hlavně o sobě tvrdí, že jedině on je pravý mástr kung-fu.

Děj je bohužel až příliš řídký, nic moc se v něm neděje a jednotlivé scény na sebe špatně navazují. Ve filmu jde pochopitelně především o písničky a o romanci – oboje dovedně zabalené do nablýskaného pozlátka. Přitom je The Last Dragon ve své podstatě docela chytrý a disponuje tou správnou dávkou vtipu a sebeironie. Není však šance, aby samotné fórky utáhly celý film.

rok: 1985
režie: Michael Schultz (Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band), hrají: Taimak, Vanity (Action Jackson), Julius Carry (seriál Dobrodružství Brisco County Jr.)
imdb: www.imdb.com/title/tt0089461/
hodnocení: 2 pakáry z 5

Rubrika Recenze