Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Blade: The Series (pilot)

Úterý, 04 červenec, 2006 v 1:13. Autor ozzy666

O chystaném seriálu Blade jsem se na Pakárnách zmiňoval už v únoru. Na konci června uvedla americká kabelová televize Spike TV jeho 90minutový pilotní film, a protože jsem měl možnost ho vidět, nedá mi, abych ho trochu nepropral. V žádném případě jsem nečekal kdovíco, a tak mě výsledek ani moc nepřekvapil.

Autorem seriálu je David S. Goyer, jenž je jako scénárista podepsán i pod filmovými verzemi a třetí díl Blada také sám režíroval. Do titulní role byl obsazen raper Kirk "Sticky" Jones, a to je asi největší problém. Prostě se do ní nehodí. Jeho dobrosrdečný kulatý ksichtík s naducanými tvářičkami moc respektu nevzbuzuje, totéž platí o jeho nevysoké postavě. Navíc chodí nahrbený a nemá krk. Oproti Wesley Snipesovi vypadá jako běžný trouba. V akčních scénách se pohybuje neohrabaně a nepomáhá ani to, že se snaží hrát víc Snipese než Blada.








Pilot se odvíjí od návratu armádní seržantky Kristy (Jill Wagnerová) z války. Doma jistí, že byl její nezdárný bratr zavražděn. Neví kdo ho zabil, ani co znamená podivné tetování na jeho krku. Vydá se tedy po stopě, a protože cesta vede k upírům, narazí i na Blada, který jí zachrání život. Protože jsou však nesourodí, Krista udělá chybu a padne do rukou mladého bohatého upíra Marcuse Van Scivera (Neil Jackson). Ten z ní udělá za neustálého patetického žvanění nedobrovolnou upírku. Blade se ovšem nevzdává, a místo aby jí proklál srdce kůlem, snaží se jí odvrátit od "temné strany síly".








Soudě podle prvního dojmu, seriál obsahuje vše, co bych očekával – akci, drsné hlášky, šarvátky, mrtvoly... ale postrádá spirit, nic z toho nemá šťávu. Příběh je snesitelný, ale režijní zpracování nevynalézavé, dialogy tuctové a scénář samá berlička. Herci děsní (pohříchu ti v hlavních rolích), často působí jak nedobrovolní ochotníci na dobročinné besídce. Producenti se zjevně zaměřili na teenagery, kteří mají na podobné zhovadilosti sníženou rozlišovací schopnost. Starý, a tedy nevhodný parťák Whistler byl nahrazen "vtipným" cool mladíkem. Postavy starší 30 let (až na nepodstatné výjimky) neexistují. Kladem seriálu je dostatek krve, stříkající z podřezaných hrdel upírů, a že Blade zásadně nebere zajatce... jinak škoda mluvit. Třeba celkovému dojmu prospěje poloviční stopáž, protože další díly už mají mít normálních 45 min.








rok: 2006
režie: Peter O'Fallon, hrají: Kirk "Sticky" Jones, Jill Wagnerová, Neil Jackson (Poslední výsadek)
imdb: www.imdb.com/title/tt0491714/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze