Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Ledoví piráti AKA Vesmírní piráti (The Ice Pirates)

Středa, 18 říjen, 2006 v 22:53. Autor ozzy666

Sci-fi komedie Ledoví piráti se snaží těžit z romantického kouzla dobrodružných knížek o sympatických chlapících, co pod vlajkou s lebkou a zkříženými hnáty brázdili širé oceány. Bohatým brali a chudým dávali, ale hlavně si při tom užili spoustu legrace, levného alkoholu a násilí. Nápad to není špatný, vždyť kosmické lodě, moře a dálky mají mnoho společného. Dokonce není bizarní, jako film o vesmírných country-popelářích Space Truckers. Rozhodně však není o moc lepší...

Před dávnými časy v předaleké galaxii je voda nejvzácnější surovinou. Kdo ovládá zásoby vody, ovládá galaxii. Voda se přepravuje dopravními loděmi v podobě ledových kvádrů a Jason (Robert Urich) je pirát, který s úsměvem tyto lodě přepadá a bere si jejich vzácný náklad. Jednou se vylodí na kosmické veslici převážející princeznu Karinu. To se jemu a jeho chase veselé stane osudným, protože je posléze zajat a odsouzen k potupné kastraci a otroctví (v tomto pořadí). Princezna se však do našeho hrdiny zamiluje a pustí se s ním po stopách svého otce, který zmizel, když se kdysi pro blaho lidu galaxie vydal hledat bájnou modrou vodní planetu. To se ovšem nelíbí vládní klice, kontrolující obchod s vodou, a tak vydá rozkaz princeznu i s jejím pirátským doprovodem zastavit.

Ledoví piráti jsou nudní. Děj je rozbředlý a většinu času nikam pořádně nesměřuje. Jejich úporná snaha o rozšafný humor je stejně nepříjemná, jako marná. Hlášky a dialogy jsou provařené, otřepané a nenápadité. Jako dobrodružná komedie tedy nejsou ani vtipní, potažmo ani dobrodružní.

Vedle Roberta Uricha (Magnum Force) se této taškařice překvapivě zúčastnila i Anjelica Hustonová (Čest rodiny Prizziů, Addamsova rodina) ve vedlejší, téměř němé roli, méně překvapivě pak uvidíme Rona Perlmana (Jméno růže, Hellboy). I když film není z hlediska výpravy a hereckého obsazení úplný aušus, jsem docela rád, že už ho má za sebou.

rok: 1984
režie: Stewart Raffill (Filadelfský experiment), hrají: Robert Urich (Magnum Force), Anjelica Hustonová (Čest rodiny Prizziů, Addamsova rodina)
imdb: www.imdb.com/title/tt0087451/
hodnocení: 4 pakáry z 5

Rubrika Recenze