Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Full Eclipse

Pondělí, 10 září, 2007 v 22:32. Autor ozzy666

Otázka, jak by se vlkodlakovi žilo bez dlaků, zůstává otevřená. Nenudil by se snad? Existují vůbec vlkodlaci bez dlaků? Podobné záhady se kupí na každém kroku...          Pavel Houser: Vlkodlaci

Galerie filmů Anthony Hickoxe není zrovna sbírkou prvotřídních exemplářů, kolem které by měl divák chodil v pokorné úctě a přibližovat se k ní jenom po kolenou. Druhé pokračování Warlocka nebo Seagalův Vnitřní nepřítel jsou nezvratným důkazem, že jeho dílo si spíš zaslouží být zapomenuto a pod pohrůžkou tělesného trestu nikdy nejmenováno. Full Eclipse je nepatrnou výjimkou, od dvou výše zmíněných pakáren ho dělí přitažlivý námět a na TV produkci dobrý rozpočet.

Detektiv Max Dire (Mario Van Peebles) a jeho parťák Jim dostanou hlášení, že v baru ohrožuje šílenec návštěvníky brokovnicí. Policisté nečekají na posily, vyrazí do akce a Max šílence zlikviduje. Parťák to bohužel schytá a skončí s vážným zraněním v nemocnici. Umírá. Někdo se ale vkrade k jeho lůžku a dá mu něco do kapačky. Parťák překvapivě přežije, co víc, stane se z něj superpolda. Vysmívá se kulkám a zločince pronásleduje po čtyřech jako ohař. Maxovi přijde jeho proměna nepřirozená, zvlášť, když Jim začne mít časem deprese, mluví v hádankách a nakonec se zastřelí stříbrnou kulkou.

Maxe vyhledá Adam Garou (Bruce Payne), policajt, co dává dohromady zvláštní skupinu pro boj s organizovaným zločinem. Aby byli výkonnější, dostávají členové smečky – do níž patří i krasavice Casey (Patsy Kensitová) – jakousi drogu. A opravdu, jsou rychlí, silní, divocí, dokonce nesmrtelní... ale postupně se z nich stávají dlaci. Droga je totiž extrakt z mozku Adama Garoua, který je ve skutečnosti vlkodlak. Max vidí, že se nebezpečně zapletl. S Garouem a s Casey.

Full Eclipse je mainstreamový televizní film o vlkodlacích. Z tohoto hlediska by mu neuškodilo víc režijní logiky (když se má jednat o normální film pro normální lidi). Scénář neobsahuje nic, co by diváka mohlo překvapit a od začátku do konce pluje bezpečným, hluboko vymletým korytem průměrnosti. Když má přijít změna, je signalizována kilometr dopředu. I závěrečný souboj je značně nevzrušivý. Co se týče hereckých výkonů, ty jsou s výjimkou Patsy Kensitové ploché a nezajímavé. Film není břečka, ale jeho celkové vyznění je nemastné neslané.

rok: 1993
režie: Anthony Hickox (Warlock 2: Armagedon, Vnitřní nepřítel), hrají: Mario Van Peebles (Highlander 3, Čelisti IV: Pomsta, Pistolníci), Patsy Kensitová (Smrtonosná zbraň 2), Bruce Payne (Warlock 3: The End of Innocence), Anthony John Denison (seriál Closer)
imdb: www.imdb.com/title/tt0106980/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze