Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Aurora: Operace přerušena (Aurora: Operation Intercept)

Pondělí, 24 březen, 2008 v 17:02. Autor ozzy666

Bruce Payne a Lance Henriksen se sešli v akčním béčku produkční společnosti Trimark, aby si vyzkoušeli role, v nichž je tak často nevídáme. Z psychopata a masového vraha Payna je rázem hrdina, z moudrého klaďase Henriksena hnusák v saku a kravatě, co se neštítí ani toho nejodpornějšího zločinu, tj. vlastizrady.

Ruský vědec, profesor Zaborščin, žije v USA a pracuje pro vojáky na zařízení, které dokáže za pomoci navigace signálem GPS sejmout jakékoli letadlo silným elektromagnetickým pulsem. Vědec je však jednoho dne nalezen mrtev, přičemž Američani tvrdí, že to byla sebevražda. Jeho dcera odmítá oficiální verzi uvěřit a uchýlí se do Kazachstánu, země s nejlepším draslíkem a nejčistšími prostitutkami na světě. Ve své nové domovině začne svým bývalým západním spojencům likvidovat dopravní letadla, a využívá k tomu otcova vynálezu. Jednoho dne se jí podaří ukořistit i tajné bojové letadlo Aurora. Američanům dojde trpělivost a vymyslí chytrý plán, jak se nepohodlné sokyně zbavit. Nejprve jí však musejí najít.

Vyšlou do kazachstánského vzdušného prostoru další letadlo Aurora, s úmyslem nechat ho zaměřit zařízením profesora Zaborščina. Ve chvíli, kdy spolehlivě lokalizují zdroj signálu, vypnou síť GPS, tím Auroru zachrání, a ta bude moci pokračovat k cíli a vypudit dceru z doupěte. Tak se také stane, jen s tím rozdílem, že si pilot Aurory 2, Bruce Payne, uvědomí, že na zemi je možná také přeživší pilot Aurory 1, a že je jeho morální povinností pokusit se ho zachránit. Dobrovolně padne do zajetí i s letadlem, aby mohl posléze utéct, zachránit manželku v ohroženém dopravním letadle, svést letecký souboj a odhalit falešnou hru ve vlastních řadách.

Film je technicky o něco lépe natočený než např. běžná pakárna s Lorenzo Lamasem. V podstatě je na poměrně dobré béčkové úrovni. Režisér se celkem snaží a prokládá děj různými drobnými debilními nápady, aby se něco dělo. Občas se dokonce najde scéna, která je natočená napínavě. Jinak je scénář klasicky a totálně na štíru s logikou a na škodu je mu i to, že jednotlivé dějové pasáže jsou delší, a tedy nudnější, než by bylo vhodné.

rok: 1995
režie: Paul Levine, hrají: Bruce Payne (Full Eclipse, Warlock 3), Lance Henriksen (Vetřelci, seriál Milénium, Sasquatch Mountain, The Untold, Démon pomsty)
imdb: www.imdb.com/title/tt0112418/
hodnocení: 3 pakáry z 5

Rubrika Recenze