Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Tajný agent Jack T. (Fire Down Below)

Neděle, 05 říjen, 2008 v 14:55. Autor ozzy666

Tajný agent Jack T. je vzpomínkou na doby, kdy byl Steven Seagal ještě relativně na vrcholu, ale další filmy už naznačily, kam se bude jeho kariéra ubírat v následujících letech. Dnes točí tři až čtyři levné DVD pakárny ročně a nechává se v nich zastoupit kaskadérem i tam, kde mu scénář předepisuje rychlejší chůzi do schodů. A protože není a nikdy nebyl žádná shakespearovská superhvězda s hbitým jazykem, dospěl jsem – byť neochotně – k názoru, že český dabing Jiřího Štěpničky může jeho postavám dokonce prospět.

Klasicky stavěný příběh o osamělém hrdinovi v cizím prostředí, kde vládne pevnou rukou místní boss a jeho parta, Seagalovy už z principu dokonale sedí. To, jak padouši nečekaně tvrdě narazí na nenápadného ulízaného drsoně, který přijel všechny nakopat a zjednat spravedlnost, je šablona, která se asi nikdy neomrzí. Film natočil režisér televizních seriálů Felix Enríquez Alcalá a spolu se Seagalem se v něm objeví Marg Helgenbergerová (seriál Kriminálka Las Vegas), Harry Dean Stanton (Vetřelec) a Kris Kristofferson.

V malém městečku v Kentucky se dějí nepravosti, někdo do starého opuštěného dolu tajně naváží toxický odpad. Na případu si už vylámalo zuby několik agentů FBI, a Seagalův kámoš při tom dokonce přišel o život. Na to konto pěkně nasraný Seagal, agent federálního úřadu pro životní prostředí, se neprodleně vypraví do městečka najít viníky. Místní mafie včetně zkorumpovaného šerifa po něm okamžitě vyjedou a snaží se ho výhrůžkami dostat z města. Seagal se ale nedá, v klidu si naoko truhlaří, ve volném čase je citlivý k psychicky nevyrovnaným ženám, a čeká, až protivník udělá chybu.

Seagal je zde vskutku ve formě, stále chodí ve fešáckém koženém sáčku, jež neodkládá, ani když pobíhá po lese se zkumavkami a lakmusovým papírem. Předvede pár výborných kousků s lámáním kostí a strkáním pistolí do úst, prohodí pár (nečekaně) dokonalých hlášek, vystřílí metrák nábojů, aniž by musel znovu nabíjet, a zúčastní se automobilové honičky s kamionem. Vždycky vyhrává – to však je něco, co Seagalovi soudný divák nejen rád odpustí, ale naopak to po něm vyžaduje.

DVD

Disk vydaný Warner Bros. obsahuje anamorfní širokoúhlý obraz, originální anglickou (plus španělskou a německou) zvukovou stopu (DD 5.1) a české titulky.

rok: 1997
režie: Felix Enríquez Alcalá, hrají: Steven Seagal (Zákon ulice, Stíny minulosti, Vnitřní nepřítel, Černý úsvit, Žoldáci spravedlnosti), Marg Helgenbergerová (seriál Kriminálka Las Vegas), Harry Dean Stanton (Vetřelec), Kris Kristofferson
imdb: www.imdb.com/title/tt0119123/
hodnocení: 1 pakár z 5

Rubrika Recenze