Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

Země policajtů (Cop Land)

Úterý, 30 září, 2008 v 20:26. Autor ozzy666

Země policajtů je jedním z filmů Sylvestera Stallona, kde nedrží v každé ruce těžký kulomet, nerozdává rány, neukazuje svaly a dokonce v něm ani nehraje „superhrdinu“. Naopak, pro svou roli musel asi 20 kilo přibrat, aby vypadal dostatečně nemotorně, neškodně a strejcovsky. Přes svoji neokázalost a poměrně nízký rozpočet sklidila tato detektivka více než adekvátní úspěch u diváků a Stallone si vysloužil dobré kritiky.

Film je postavený na vkusném zpracování obligátního schématu, o což se postaral režisér James Mangold, a na nadprůměrně hustém obsazení kvalitních herců (až hvězd). Vedle Stallona jsou to především Robert De Niro a Harvey Keitel, u nichž jsme si zvykli, že excelují, aniž by museli otevřít pusu, a dále hrdina několika woodyallenovek Michael Rapaport, spolehlivý Ray Liotta, Terminátor Robert Patrick a Peter Berg, režisér hitu Willa Smithe Hancock.

U New Jersey leží malé předměstí Garrison, kam se přestěhovala spousta policistů z New Yorku a vytvořili zde početnou komunitu. O pořádek se víceméně formálně stará šerif Freddy Heflin (Stallone), obtloustlý, mírný, nedoslýchavý chlapík bez životní perspektivy. Jako strážce zákona se do ničeho moc nemontuje a policajtům leccos toleruje. Tedy až do chvíle, kdy „Superboy“ Babitch (Rapaport) shodou nešťastných okolností sejme dva maníky, co vypadali jako ozbrojení drogoví dealeři. Nehoda spustí lavinu událostí, díky nimž začne vyplouvat na povrch to, co by rád odhalil vyšetřovatel Tilden (De Niro) a co by naopak zkorumpovaný policista Donlan (Keitel) rád udržel pod pokličkou.

Země policajtů není jednoduchá a přímočará. Je zahuštěna poměrně velkým množstvím důležitých postav a jejich osudů. Pořád se v ní děje spousta věcí a je zajímavé sledovat, kam se děj posune v příštích minutách a co se z toho vyvrbí. Příběh je podtržen dobrou atmosférou a, jak už bylo řečeno, kvalitními hereckými výkony. Navíc se jedná o inteligentní řemeslo, za které se režisér James Mangold nemusí – na rozdíl od slizkého 3:10 Vlaku do Yumy – stydět.

DVD

Disk vydala společnost SPI Int. v širokoúhlém formátu, s anglickou a českou zvukovou stopou (obě 5.1) a českými titulky.

rok: 1997
režie: James Mangold (3:10 Vlak do Yumy), hrají: Sylvester Stallone (Rambo, Rocky Balboa, Noční dravci, Ve jménu Angela), Robert De Niro (Hvězdný prach), Harvey Keitel (Saturn 3, Pulp Fiction), Michael Rapaport (Mocná Afrodité, Darebáčci), Ray Liotta (Narkotika), Robert Patrick (Terminátor 2, Dvojitý drak), Peter Berg (Hancock)
imdb: www.imdb.com/title/tt0118887/
hodnocení: 0 pakárů z 5

Rubrika Recenze