Menu

Rubriky

Vyhledávání


Filmové pakárny jsou internetový server zaměřený na to méně známé z filmové a televizní produkce. Najdete na něm většinou špatné filmy, mizerné seriály a další obecné informace o projektech, u nichž se dá předpokládat spíš menší umělecký zážitek. Více...

XML

Kanál (RSS)

Linky

FilmováMísta.cz
Netuctové filmy (nejen) na DVD
NOSTALGHIA
Badmovies.org
Bad Cinema Diary

The Insatiable

Úterý, 27 květen, 2008 v 20:26. Autor ozzy666

Sean Patrick Flanery není špatný herec. To, že si zahrál mladého Indiana Jonese ve stejnojmenném Lucasově televizním seriálu, mu až tak velký zvrat v kariéře nezpůsobilo, protože ani jemu se později nevyhnuly odpadní filmy typu Kaw, případně Demon Hunter. The Insatiable (Nenasytná) naštěstí patří k tomu lepšímu, co ho na stará kolena potkalo, a přestože se jedná o nezávislou produkci (rozuměj nespadající pod žádné velké studio), není, zač by se měl stydět.

Tvůrčí dvojice Konzelman a Solomon, od níž možná budeme znát na našich obrazovkách několikrát uváděnou Pavoučí nestvůru (Earth vs. Spider), se tentokrát ujala nejen scénáře, ale i režie. Navzdory velmi nízkému rozpočtu je zjevné, že se oba snažili, aby jejich autorské dílko sneslo aspoň základní kritéria kladená na kinematografii. I proto lze označit volbu Flaneryho, jako hlavního aktéra, za šťastnou. Kdyby se na jeho místě ukázal např. Lorenzo Lamas, film by se automaticky zařadil do zcela jiné kategorie.

Neprůbojný úředník Harry Balbo (Flanery) se vrací v noci z práce domů, když tu náhle zahlédne upírku, jak v nejtemnějším koutě ulice žere bezdomovce. Než se stačí vzpamatovat, upírka prskne jeho směrem a zmizí. Vyděšený Harry zavolá policii a pokouší se jim opatrně vysvětlit, co se stalo. Nikdo mu samozřejmě nevěří, jelikož vypadá dost „přepracovaně“. Brzy na to se však v okolí začnou objevovat vysáté mrtvoly. Aby zastavil vraždění, rozhodne se – vyzbrojen dobrými radami chlápka jménem Strickland (Michael Biehn) a špičatým kolíkem – upírku najít a zabít. Když jí skutečně najde, je mu líto jí proklát srdce kůlem, protože je to krasavice, a tak si jí vezme domů. To však s sebou nese jeden podstatný problém: jak udržet chlípnou vražedkyni dál od lidí, když tak strašně lační po jejich krvi?

Story není v podstatě nijak košatá. Vše stojí na poměrně dobře zvládnuté psychologii hlavního hrdiny a rozpolcenosti jeho vztahu k upírce Taťjáně (Charlotte Ayanna, miss teen USA). The Insatiable není žádný velký krvák. Je spíš decentní. Má hodně dialogů a málo speciálních efektů, a proto bude asi víc přitažlivý pro dospělého diváka než pro pubescenta. Nenabízí žádné superumění, ale solidní, neodfláknutou a místy napínavou podívanou.

rok: 2006
režie: Chuck Konzelman, Cary Solomon, hrají: Sean Patrick Flanery (seriál Mladý Indiana Jones, Kaw, Demon Hunter), Michael Biehn (Terminátor, seriál Dobrodružství, s.r.o., Deep Red), Charlotte Ayanna (Láska po zlém)
imdb: www.imdb.com/title/tt0462362/
hodnocení: 1 pakár z 5

Rubrika Recenze